back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βασίλης Καπερνάρος στον Αθήνα 9.84: «Να γίνουμε απαιτητικοί απέναντι στην κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων της Αθήνας»

Διαβάστε επίσης

 

«Με τον Μεγάλο Περίπατο θα γίνουν στην Αθήνα αλλαγές που έπρεπε να έχουν ήδη γίνει» τόνισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα το σπίτι μας», Βασίλης Καπερνάρος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Στέλλα Παπαμιχαήλ.

Είπε ότι το έργο βρίσκεται ακόμα σε πιλοτικό στάδιο, αλλά επιβάλλεται να τελειώσει, όπως επιβεβλημένες είναι και οι διαφοροποιήσεις, διότι όταν κάτι δεν αποδίδει, το αλλάζεις.

Οπως συμπλήρωσε «ελέγχουμε αυστηρά τον δήμαρχο, αλλά τον στηρίζουμε σε κάτι που πρέπει να γίνει. Οφείλουμε να κόψουμε το λαιμό μας για να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα στους πολίτες».

Αναφερόμενος στην προγενέστερη κατάσταση στην πρωτεύουσα, έκανε λόγο για «κατάντια» και υπογράμμισε πως «κάποια στιγμή πρέπει κάτι να ξεκινήσει, ώστε να συμπαρασύρει σαν ατμομηχανή κι άλλους τομείς, όπως τις αστικές συγκοινωνίες»

Επικριτικός ήταν ο κ Καπερνάρος για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, στρέφοντας τα βέλη του κατά του πρόσφατου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών. «Το Συμβούλιο της Αθήνας είναι ευνουχισμένο. Τα πάντα εξαρτώνται από την κεντρική πολιτική σκηνή. Με τον νόμο Θεοδωρικάκου δεν μπορούν οι επικεφαλής των μικρών παρατάξεων να μετέχουν στις επιτροπές. Εμείς όμως θα είμαστε εκεί και θα στηρίζουμε θετικές αποφάσεις» τόνισε.

Επισήμανε την ανάγκη να επαναθεσπισθούν τα τοπικά δημοψηφίσματα, γιατί με την κατάργησή τους, όπως είπε, «οι γειτονιές δεν έχουν πια φωνή, ενώ απηύθυνε έκκληση στα σωματεία των εργαζομένων και εκπροσώπους περιοχών της Αθήνας να εκθέσουν τα προβλήματα και τις ανάγκες τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Εάν δε χτυπήσουμε την πόρτα στην κεντρική κυβέρνηση δε θα γίνει τίποτα στην πόλη. Πρέπει να γίνουμε απαιτητικοί απέναντι στην κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων της Αθήνας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Καπερνάρος

Για την αντιμετώπιση του κορωνοιού από τη δημοτική αρχή, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα το σπίτι μας» υποστήριξε ότι «μόνο μερικώς μπορούμε να συμβάλλουμε» και διερωτήθηκε «αφού δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα τρέχοντα των σχολικών κτιρίων, τότε γιατί τα πήραμε;»

Εκτίμησε ότι τα δημοτικά τέλη στην Αθήνα είναι υψηλά και ανέφερε πως η παράταξή του εισηγήθηκε να μην πληρώσουν όσοι επλήγησαν από την πανδημία, αλλά δεν εισακούστηκε.

Κλείνοντας, ο κ Καπερνάρος παρατήρησε : «επί 9 χρόνια δεν είχα κληθεί στον Αθήνα 9.84. Να έρθω να μιλήσω σε μια εκπομπή να με ταράξετε στη νομιμότητα και να με ρωτήσετε για όλα, ώστε να μάθουν οι δημότες τις προτάσεις μας.»

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα