13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δήμος Αθηναίων: Εξασφάλισε 2,12 εκ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για έργα αναβάθμισης σε Εθνικό Κήπο και Φιλοπάππου

Διαβάστε επίσης

Την χρηματοδότηση με 2,12 εκατομμύρια ευρώ έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του Λόφου Φιλοπάππου και του Εθνικού Κήπου που θα αναβαθμίσουν σημαντικά τα δύο αυτά ιστορικά τοπόσημα της πρωτεύουσας, τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, εξασφάλισε από το Πράσινο Ταμείο ο Δήμος Αθηναίων.

Τα δύο έργα εντάχθηκαν για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο μετά την ολοκληρωμένη πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος Αθηναίων, η οποία έγινε αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο Οκτώβριο και να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο ως τον Σεπτέμβριο του 2023 και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

-Μελέτη Αποτύπωσης του Πεισιστράτειου Υδραγωγείου.
-Γεωχωρική Αποτύπωση Λόφου Φιλοπάππου και Εθνικού Κήπου.
-Έργο αποκατάστασης και αναβάθμισης υποδομών στο Λόφο Φιλοπάππου.
-Καθαρισμούς ρείθρων και μονοπατιών-μονοπάτια Πικιώνη.
-Φυτεύσεις.
-Στήριξη επισφαλών τμημάτων.
-Ανακατασκευή παιδικών χαρών Εθνικού Κήπου και εκσυγχρονισμό των θερμοκηπίων του.

Μπακογιάννης: Επιστρέφουμε αναβαθμισμένο στους Αθηναίους τον ελεύθερο χώρο που δικαιούνται

«Επιστρέφουμε στους Αθηναίους και τις Αθηναίες, τον ελεύθερο χώρο που δικαιούνται, αναβαθμισμένο, ανανεωμένο και αξιοπρεπή», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων.

Όπως υπογράμμισε ο Κώστας Μπακογιάννης «η ένταξή στο Πράσινο Ταμείο, είναι η αφετηρία μίας νέας διαδρομής, στον μαραθώνιο της Αθήνας για την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου. Για την αναβίωση εμβληματικών περιοχών της πόλης και ολόκληρης της χώρας. Για εμάς, στον Δήμο των Αθηναίων, αυτή είναι μία σημαντική στιγμή γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη και έργα, επιστρέφοντας στους Αθηναίους και τις Αθηναίες, τον ελεύθερο χώρο που δικαιούνται, αναβαθμισμένο, ανανεωμένο και αξιοπρεπή. Η δουλειά που ξεκινά στο λόφο Φιλοπάππου και στον Εθνικό Κήπο, είναι μέρος των έργων που επαναπροσδιορίζουν την Αθήνα ως προορισμό.

Είναι έργα που αξίζουν σε όλους όσοι περιμένουν εδώ και πολλά χρόνια να αλλάξει η πόλη τους, η πόλη μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα