back to top
18.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

18.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλίας μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες.

Μεταξύ των νέων μέτρων περιλαμβάνονται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων λατρείας, καθώς και περιορισμοί στα μπαρ. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζονται, ο Δήμος Αθηναίων θα διαθέσει και αύριο 1η Αυγούστου τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 08.00 το πρωί έως τις 08.00 το βράδυ οι εξής χώροι που πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τον Covid 19:

Λέσχη Φιλίας “Η Ανάληψη του Κυρίου”, Χελντράιχ 15, Νέος Κόσμος, τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 9240403.

Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, Αίμωνος 9 & Άστρους, τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 5140877.

Λέσχη Φιλίας Γκράβας, Ταϋγέτου 62, τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 2231419.

Απαραίτητη η τήρηση των μέτρων προστασίας για την καρωνοϊο. Αυτό σημαίνει υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους σε όλη τη διάρκεια της παραμονής στο χώρο.

Τήρηση της ελάχιστης απόστασης του ενάμιση μέτρου μεταξύ των ατόμων. Ο ανώτατος αριθμός ανά χώρο είναι 30 άτομα στους δύο πρώτους χώρους και 20 στον τρίτο.

Επίσης κρίνεται χρήσιμο οι ενδιαφερόμενοι για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να επικοινωνούν προηγουμένως.

Tην παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, με βάση την οποία, κατά πλειοψηφία απαλλάχθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες στην υπόθεση των φερόμενων ως επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία έκρινε ότι με βάση τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα που απαιτεί έγκληση του παθόντα για την κατηγορία της απιστίας σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος η δίωξη κηρύσσεται απαράδεκτη καθώς η εκκαθαρίστρια εταιρία (PQH) δεν κατέθεσε σχετική δήλωση. Έτσι έπαυσε την ποινική δίωξη των κατηγορουμένων.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να διαβιβαστεί η απόφαση του δικαστηρίου, όταν καθαρογραφεί, προκειμένου να μελετηθεί και να κριθεί εάν θα πρέπει ή όχι να ασκηθεί τυχόν αναίρεση .

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι για όσους κατηγορούμενους αντιμετωπίζουν το αδίκημα της απάτης η δίκη για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα συνεχιστεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2020.

Η έξαρση του κορονοϊού παγκοσμίως είναι το είδος εκείνο της καταστροφής τα αποτελέσματα της οποίας θα διαρκέσουν για πολύ καιρό στο μέλλον, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους

Το ενδεχόμενο παρουσίας φιλάθλων στις εξέδρες των γηπέδων τη νέα αγωνιστική περίοδο συζήτησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με αντιπροσωπεία παραγόντων της Σουπερλίγκας.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική αύριο με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στην Αττική. Θερμοκρασία από 27 έως 38 βαθμούς. 34 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα