back to top
20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07.00

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη να ληφθούν ακόμα αυστηρότερα μέτρα για να αποφευχθεί μια μαζική εξάπλωση της νόσου επισημαίνουν οι υγειονομικές αρχές μετά τον αυξητικό ρυθμό σε καθημερινή βάση των κρουσμάτων του νέου κορονοιού.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες μετρούν πάνω από 170 επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες τρεις ημέρες. Ανάμεσα στα νέα στοιχεία που σημειώνουν οι επιδημιολόγοι είναι και το γεγονός ότι πέφτει διαρκώς η μέση ηλικία των νοσούντων.

Άλλα 65 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, τα 34 εισαγόμενα, ανακοινώθηκαν χθες. Στους 204εις οι νεκροί στη χώρα μας καθώς αργά χθες το βράδυ κατέληξε ένας 59χρονος από τον δήμο Μύκης Ξάνθης.

Τρία νέα κρούσματα του κορονοϊού εντοπίστηκαν στην Βοιωτία. Θετικοί βρέθηκαν μία 20χρονη το μωρό της, αλλά και ο σύντροφός της.

Ολο το περιβάλλον της οικογένειας έχει τεθεί σε καραντίνα.

Θετικοί στον Covid-19 εντοπίστηκαν οκτώ Ινδοί και oκτώ Φιλιππινέζοι ναυτικοί δεξαμενόπλοιου με σημαίας Μάλτας, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του Πειραιά Το πλήρωμα παραμένει σε καραντίνα στο δεξαμενόπλοιο.

Η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών όπως διαπιστώθηκε σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό. Ωστόσο όπως επισημάνθηκε με έμφαση, είναι αναγκαία η αυστηρή εφαρμογή των μέτρων.

Στις 11:00 το πρωί συνεδριάζει υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβούλιο. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν το νομοσχέδιο με τις ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας και τα στοιχεία από το Παρατηρητήριο COVID-19 σχετικά με την αποτίμηση της σταδιακής άρσης των περιορισμών στην οικονομική δραστηριότητα.

Καμίνι η χώρα έως και την Κυριακή με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει σε αρκετές περιοχές στους 41έναν βαθμούς Κελσίου.

Ανοιχτοί από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ θα παραμείνουν τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Πρόκειται για τις Λέσχες Φιλίας στο Νέο Κόσμο, στην Κολοκυνθούς και στην Γκράβα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από όλους καθώς και η τήρηση της ελάχιστης απόστασης του ενάμιση μέτρου μεταξύ τους.

Συνεχίζει την τακτική των προκλήσεων ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας. Όπως μετέδωσαν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Χουλουσί Ακάρ μετέβη αιφνιδιαστικά χθες στα ελληνοτουρκικά σύνορα και συγκεκριμένα στην Αδριανούπολη μαζί με ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για να επιθεωρήσει τα στρατεύματα.

Ο Ακάρ και ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας επιθεώρησαν τα τουρκικά στρατεύματα και στα σύνορα με την Βουλγαρία.

Κατέληξε στη Γερμανία όπου είχε μεταφερθεί διασωληνωμένος ο 15χρονος μαθητής που είχε καταναλώσει δηλητηριασμένα μανιτάρια στη Φλώρινα. Στο αγόρι έγινε μεταμόσχευση ήπατος, ωστόσο το μόσχευμα δεν έγινε δεκτό από τον οργανισμό του.

Μια ανθρώπινη τραγωδία αποκαλύφθηκε στην Καλλιθέα όπου γυναίκα 58 χρονών ζούσε επί τρεις εβδομάδες στο ισόγειο διαμέρισμά της με τη νεκρή μητέρα της.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το πτώμα της ηλικιωμένης τυλιγμένο σε ναυλον και σε προχωρημένη σήψη την Τετάρτη το βράδυ.

Όπως έγινε γνωστό η 58χρονη κόρη της νεκρής γυναίκας είπε ότι δεν είχε χρήματα για την ταφή ενώ λίγες ώρες αργότερα κρίθηκε απαραίτητος ο εγκλεισμός της σε ίδρυμα.

Ανοίγει ο δρόμος για την ικανοποίηση των απαιτήσεων από δεδουλευμένες αποδοχές, πρόσθετες απαιτήσεις και επιδόματα, των πρώην εργαζόμενων στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Οι απαιτήσεις τους ικανοποιούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα από τα εκπλειστηριάσματα, έναντι των απαιτήσεων των Τραπεζών, όπως επισημαίνεται σε ερμηνευτική τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Ημέρα πληρωμής επιδομάτων η σημερινή. Το ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει επίδομα ενοικίου, επίδομα γέννησης, ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, επίδομα ομογενών, προνοιακά αναπηρικά και διατροφικό επίδομα, σύνταξη υπερηλίκων και επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Σε αγροτική περιοχή, σε απόσταση περίπου δυο χιλιομέτρων από τον καταυλισμό αιτούντων άσυλο στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στη Χίο, βρέθηκε κρεμασμένος σε προχωρημένη σήψη 19χρονος Ιρακινός. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για αυτοκτονία.

Κηδεύεται στις τέσσερις μετά το μεσημέρι στο Γ΄ κοιμητήριο Νίκαιας η Βέρα Νικολαΐδου, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, και πρώην δήμαρχος Κοκκινιάς.

Μερικές ώρες αφότου άφησε να εννοηθεί ότι ίσως επιδιώξει αναβολή των εκλογών του Νοεμβρίου, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε χθες ότι δεν θέλει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, όπως σημείωσε ανησυχεί για τα προβλήματα που κατ’ αυτόν θα προκαλέσουν τα εκατομμύρια των ψήφων οι οποίες θα αποσταλούν ταχυδρομικά.

ΚΑΙΡΟΣ

Πολύ ζέστη σήμερα στην Αττική όπου το θερμόμετρο θα αγγίξει και τους 39 βαθμούς κελσίου. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και μέχρι το απόγευμα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. 27 βαθμοί αυτήν την ώρα στο γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα