back to top
18 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: «Είμαστε σίγουροι για τις δυνάμεις μας και για τους συμμάχους μας»

Διαβάστε επίσης

“Είμαστε σίγουροι για τις δυνάμεις μας και για τους συμμάχους μας. Έχουμε εθνική αυτοπεποίθηση και πίστη στο Δίκαιο”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Ωρωπό όπου μίλησε στην εκδήλωση της Βουλής για την παραχώρηση των παλαιών φυλακών στο δήμο Ωρωπού με σκοπό την ίδρυση “Κέντρου Ιστορίας, Δημοκρατίας και Δομών Πολιτισμού”.

“Η εθνική ενότητα αποτελεί την σημαντικότερη παρακαταθήκη για τις προκλήσεις της εξωτερικής πολιτικής”, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι “το περιβάλλον γύρω μας είναι ασταθές, οι γείτονές μας φροντίζουν συνεχώς να το φορτίζουν, είμαστε όμως συνηθισμένοι, δοκιμασμένοι- όπως ανέφερε- στις εξάρσεις της στιγμής”.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στους πόρους που διασφάλισε η χώρα μας για την συνολική της ανάπτυξη την επόμενη επταετία, σημειώνοντας ότι η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αναπροσαρμόσει το παραγωγικό της μοντέλο και να βαδίσει δυναμικά στον 21ο αιώνα”. “Ζητούμενο σήμερα είναι η δυναμική ανάπτυξη και την πετυχαίνουμε”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Το απόγευμα, κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό ΥΠΕΞ Χάικο Μάας ο κ. Μητσοτάκης έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία , τονίζοντας ότι “η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος και της Κύπρου συνιστά αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ευρώπης τελικά”.

“Προσβλέπουμε στη στήριξη των συμμάχων μας αλλά πρέπει να γνωρίζετε κι εσείς ότι εφόσον η Τουρκία εξακολουθεί να κινείται σε αυτή την κατεύθυνση η επιβολή κυρώσεων από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας θα είναι μονόδρομος. Είναι στο χέρι της Τουρκίας να επιλέξει τι σχέση θέλει να έχει με την Ελλάδα, με την Κύπρο, με την Ευρώπη. Πιστεύω όμως ότι αυτή τη στιγμή φαίνεται να επιλέγει τον λάθος δρόμο”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα