back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Η Ελλάδα δέχεται τον υψηλότερο αριθμό ασυνόδευτων ανήλικων στην ΕΕ

Διαβάστε επίσης

«Η Ελλάδα δέχεται τον υψηλότερο αριθμό ασυνόδευτων ανήλικων στην Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τον Δημήτρη Τριανταφυλλίδη, η ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ειρήνη Αγαπηδάκη.

‘Όπως τόνισε η κ Αγαπηδάκη «αυτή τη στιγμή στην Ελληνική Επικράτεια βρίσκονται περίπου 4.000 ασυνόδευτα παιδιά. Το Νοέμβριο, οπότε και αναλάβαμε, ο αριθμός αυτός άγγιζε τις 5.500»

‘Όσον αφορά στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης των 1600 ασυνόδευτων ανηλίκων, σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, η κ Αγαπηδάκη ανέφερε πως «τον Απρίλιο έγινε μια πιλοτική εφαρμογή όπου έφυγαν πάνω από 100 παιδιά ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν φύγει περίπου 400.

Πρόσθεσε πως πέρα από τα ασυνόδευτα ανήλικα, στο πρόγραμμα υπάρχουν και παιδιά που ναι μεν συνοδεύονται, έχουν όμως σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

«Εκτός λοιπόν το πρόγραμμα μετεγκατάστασης των 1600 ασυνόδευτων παιδιών, τρέχει παράλληλα και το πρόγραμμα μετεγκατάστασης άρρωστων παιδιών»

Τέλος η κ Αγαπηδάκη ανέδειξε την ανάγκη εύρεσης νέων πιστοποιημένων εκπαιδευτικών μεθόδων για τους ασυνόδευτους ενώ υπογράμμισε ότι «πολλοί ασυνόδευτοι ανήλικοι θέλουν να δουλέψουν αλλά με βάση την νομοθεσία δεν μπορούν.

«’Ένας δεκαεξάχρονος, με την άδεια του κηδεμόνα του, μπορεί να κάνει μια δουλειά το καλοκαίρι. Την ίδια δυνατότητα όμως δεν τη δίνουμε σε κάποιον ασυνόδευτο ανήλικο και επιπλέον δεν υπάρχει πλαίσιο προστατευτικό» πρόσθεσε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα