back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Οδ. Ιωάννου: Τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου είναι στο συλλογικό μας αίσθημα

Διαβάστε επίσης

Στο έργο του Θάνου Μικρούτσικου, με αφορμή τη σημερινή συναυλία – αφιέρωμα στον μεγάλο δημιουργό, με την οποία ανοίξει το φεστιβαλικό καλοκαίρι στο Ηρώδειο, αναφέρθηκε, μιλώντας στην εκπομπή «Βόλτα» και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ο Οδυσσέας Ιωάννου.

«Ο Θάνος Μικρούτσικος έγραψε μουσική για τραγούδια για 82 παραστάσεις. Από Αριστοφάνη και αρχαίους τραγικούς, μέχρι Σέξπιρ. Από Μπρεχτ μέχρι Καμπανέλλη. Οπότε εμείς έπρεπε να επιλέξουμε από ένα τόσο μεγάλο υλικό, 22 τραγούδια που θα υπάρχουν τελικά στο φεστιβάλ. Υπάρχουν και πάρα πολλά τραγούδια που δεν τα έχει συνδέσει ο κόσμος με θέατρο, όπως για παράδειγμα η “Ελένη” και “Το μηδέν” είναι από θεατρικές παραστάσεις» ανέφερε ο κ. Ιωάννου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που μαζί με τη γυναίκα του και τα παιδιά του έχουμε αναλάβει να σκεφτούμε διάφορες ιδέες προώθησης του έργου του, με διάφορες παραστάσεις και το χειμώνα». «Σκέφτομαι ότι αυτό δεν το κάνουμε για εκείνον το κάνουμε για εμάς. Τα τραγούδια του δεν έχουν καμία ανάγκη τεχνικής υποστήριξης , έχουν περάσει στον κόσμο και είναι στο συλλογικό μας αίσθημα , δεν χρειάζονται υποστήριξη. Ο λόγος που κάνουμε αυτά τα πράγματα είναι μάλλον για να νιώσουμε καλύτερα εμείς, για να είμαστε πιο κοντά του» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα