back to top
23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κόντρα στη Βουλή για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη

Διαβάστε επίσης

Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου, προκάλεσε στην Ολομέλεια της Βουλής, το θέμα των επικριτικών δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών για ενέργειες δικαστικών λειτουργών.

«Για προσπάθεια αθέμιτου επηρεασμού της Δικαιοσύνης, από κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης και συγκεκριμένα από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ζήτησε να μπει φυλακή η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς», έκανε λόγο ο κ. Μάρκου.

Απαντώντας ο κ.Τσιάρας, ανέφερε ότι ο κ. Γεωργιάδης,θέλησε να εκφράσει την προσωπική του αγανάκτηση,όπως έκαναν και τα 10 πολιτικά πρόσωπα που είδαν τα ονόματά τους να διαπομπεύονται και έκαναν χρήση του συνταγματικού τους δικαιώματος να υπερασπιστούν την τιμή και την υπόληψή τους.

«Σαν να μαζεύτηκαν πολλές προσωπικές απόψεις στην ΝΔ»,σχολίασε στη δευτερολογία του ο κ. Μάρκου, ο οποίος αφού έκανε συγκεκριμένες αναφορές σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που έχουν εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη,αναρωτήθηκε: «Πώς συσσωρεύονται τόσοι παιδόφιλοι και παιδεραστές στη ΝΔ;».

Αυστηρή γλώσσα,χρησιμοποίησε στην ανταπάντησή του,ο κ. Τσιάρας,αναφέροντας 22 περιπτώσεις παρεμβάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης. «Κάποιοι άλλοι , λοιπόν , επιχείρησαν να εργαλειοποιήσουν τη Δικαιοσύνη, δημιουργώντας έτσι μια λογική παρακράτους που δεν είχε καμία σχέση με τη Δημοκρατία»,ήταν το σχόλιο του υπουργού.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα