back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα αισιοδοξίας για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το εμβόλιό της εναντίον του Covid-19 θα μπει στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών την 27η Ιουλίου. Περισσότερα θα μας πει ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης…

Εν τω μεταξύ οι επιστήμονες προειδοποιούν ωστόσο ότι τα πρώτα εμβόλια που θα διατεθούν στην αγορά δεν θα είναι κατ’ ανάγκη τα πιο αποτελεσματικά ή τα πιο ασφαλή.

Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 574.278 ανθρώπους παγκοσμίως, ενώ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 13 εκατομμύρια 178 χιλιάδες 180.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποσύρει τη Σερβία και το Μαυροβούνιο από τον κατάλογο των ασφαλών από κορονοϊό χωρών.

Μετά τη Βρετανία και η Γαλλία αναμένεται να καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, όπως είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού έχει προβληματίσει την επιστημονική κοινότητα, η οποία αναζητά τρόπους να μειωθεί η διασπορά του ιού. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έχει συζητήσει το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, ΧΩΡΙΣ ωστόσο να έχει ακόμη κάνει κάποια σχετική εισήγηση.

Αυτό που αναμένεται, είναι να διαμορφωθεί μία συγκεκριμένη πρόταση με οδηγίες χρήσης από συγκεκριμένα άτομα και σε συγκεκριμένους χώρους, η οποία θα υποβληθεί στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να εκδοθεί σχετική απόφαση.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 58 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 34 είναι εισαγόμενα. Εν τω μεταξύ κλείνει για απολύμανση έως τις 20 Ιουλίου το κέντρο υγείας της Καλλονής στη Λέσβο, καθώς εντοπίστηκαν άλλα 3 άτομα που νοσούν από κορονοϊό.

Tο πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στην Πάρο ανακοίνωσε χθες το βράδυ το Κέντρο Υγείας του νησιού. Πρόκειται για Ελληνίδα, με ιδιόκτητη κατοικία στο νησί. Εντός της ημέρας θα ανιχνευτούν οι υγειονομικοί που δυνητικά εκτέθηκαν στον ιό.

Εν τω μεταξύ από σήμερα ανοίγουν οι πτήσεις από τη Βρεττανία ενώ είναι η τελευταία ημέρα απαγόρευσης πτήσεων μεταξύ Ελλάδας – Σερβίας και εισόδου Σέρβων πολιτών στη χώρα μας. Εντείνονται τα μέτρα στον Προμαχώνα καθώς είσοδος στην Ελλάδα γίνεται μόνο για όσους έχουν υποβληθεί σε τεστ εντός 72 ωρών και είναι αρνητικό.

Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση λόγω της τριμερούς συνάντησης μεταξύ Γερμανίας – Ελλάδας -Τουρκίας στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ «επιβεβαιώνουν ότι οι ελληνικές θέσεις γίνονται δεκτές και η Τουρκία καλείται να αποκλιμακώσει τις προκλητικές της ενέργειες, σε κάθε περίπτωση ωστόσο, οι δίαυλοι επικοινωνίας χρειάζεται να παραμένουν ανοιχτοί».

Να ενημερώσει άμεσα την αντιπολίτευση για την “μυστική” -όπως την χαρακτηρίζει- συνάντηση του Βερολίνου, καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. “Είναι αδιανόητο να πληροφορούμαστε για τη συνάντηση από διαρροές και από την Τουρκική πλευρά”, σχολίασε το ΚΙΝΑΛ.

«Η νέα συζήτηση στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για τον κατάλογο των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας θα διεξαχθεί τον Αύγουστο και όχι τον Σεπτέμβριο, ώστε να μπορέσουμε το γρηγορότερο δυνατό να έχουμε καταλήξει σε ένα προσχεδιασμό των ευρωπαϊκών αντιδράσεων σε περίπτωση τουρκικής παραβατικότητας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στον «Star».

Τον ενθουσιασμό του για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, εξέφρασε εκ νέου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Εν τω μεταξύ οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας συμφώνησαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία να συνεργαστούν πιο στενά αναφορικά με την Λιβύη αλλά και για τις διμερείς σχέσεις των δύο κρατών όπως ανακοίνωσε η Τουρκική πλευρά.

Κλειστή η οδός Αριστοτέλους στο ύψος της Αβέρωφ λόγω της συγκέντρωσης εργαζομένων και γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία έξω από το υπουργείο Υγείας. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης πραγματοποιούν παράλληλα στάση εργασίας έως τις 12 το μεσημέρι. Μεταξύ άλλων ζητούν την μονιμοποίηση των έκτακτων υπαλλήλων.

Το φετινό φεστιβαλικό καλοκαίρι στο Ηρώδειο ξεκινά σήμερα με μία μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, η οποία θα επαναληφθεί και αύριο. Τη μουσική διεύθυνση της ξεχωριστής βραδιάς θα έχει ο Θύμιος Παπαδόπουλος. Ερμηνεύουν ο Χρήστος Θηβαίος, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Κώστας Θωμαΐδης και η Ρίτα Αντωνοπούλου. Ανάμεσα στις νότες, κείμενα του Οδυσσέα Ιωάννου θα ερμηνεύσει η Ρένια Λουιζίδου.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου. 26 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα