back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Τίτλοι τέλους στην Προανακριτική, με πρόταση παραπομπής του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Διαβάστε επίσης

Με την παράδοση στον Πρόεδρο της Βουλής του τόμου με τις πορισματικές εκθέσεις των κομμάτων, πέφτει αύριο Τετάρτη, η αυλαία των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής.

Στις 11.30 το πρωί, η Επιτροπή θα συνεδριάσει για τελευταία φορά,προκειμένου τα κόμματα να παρουσιάσουν τις πορισματικές τους εκθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές της ΝΔ ,πρόκειται να εισηγηθούν την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για σειρά βαρύτατων αδικημάτων, όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης-περίπτωση συμμορίας, δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου, εκβίαση, ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, κ.ά.
Υπέρ της άσκησης ποινικής δίωξης για τον κ. Παπαγγελόπουλο, αναμένεται να ταχθεί και το Κίνημα Αλλαγής.

Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταγγείλει την κυβερνητική πλειοψηφία ότι μετέτρεψε τηνΠροανακριτική σε εργαλείο συσκότισης της αλήθειας, ενώ θα χαρακτηρίζει προειλημμένη την απόφαση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ για παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου με κατασκευασμένα στοιχεία.

Το ΚΚΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πει ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει με την στάση του, διαδικασίες που έχουν ρόλο πλυντηρίου για το σκάνδαλο της Novartis.

Στη μη κατάθεση πορισματικής έκθεσης προσανατολίζεται η Ελληνική Λύση, διαφωνώντας με τους χειρισμούς της πλειοψηφίας της Επιτροπής.

Να σημειωθεί ότι το ΜέΡΑ25, δεν μετείχε στις εργασίες της Προανακριτικής.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα