back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τη ματαίωση των πανηγυριών από σήμερα έως και τις 31 Ιουλίου. Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καλώντας τους πολίτες να μην εφησυχάζουν – εντείνονται, την ίδια ώρα, οι διαγνωστικοί έλεγχοι που διενεργούν καθημερινά οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

Αναδρομικά 11 μηνών, από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2016 δικαιούνται οι συνταξιούχοι που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, αποφάσισε το ΣτΕ. “Μελετάμε τη σημερινή απόφαση συνεκτιμώντας τις δημοσιονομικές δυνατότητες και αντοχές της εθνικής μας οικονομίας. Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το χρόνο και τον τρόπο υλοποίησής της”, σχολίασε το υπουργείο Εργασίας. Παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε να πάρουν όλοι οι συνταξιούχοι τα αναδρομικά, κι όχι μόνον όσοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητούν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ. Όπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, στην περίπτωση αυτή τα αναδρομικά θα αφορούν 2,5 εκ. συνταξιούχους, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε 3,9 δις ευρώ.

Η παρουσίαση του σχεδίου ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης, αυτήν την ώρα, του Κυριάκου Μητσοτάκη και κοινωνικών εταίρων με την “Επιτροπή Πισσαρίδη”. Σημειώνεται ότι το τελικό σχέδιο ανάκαμψης, που έχει ως κεντρικούς άξονες την ενίσχυση της παραγωγικότητας, την αύξηση των εξαγωγών και τη στενότερη διασύνδεση της παραγωγής με την τεχνολογία και την καινοτομία, προγραμματίζεται να είναι έτοιμο το φθινόπωρο.

…Σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για την ελληνική οικονομία προχώρησε, στο μεταξύ, η HSCB σε νέα έκθεσή της, υπολογίζοντας ότι το δεύτερο τρίμηνο το ελληνικό ΑΕΠ έκανε βουτιά 12% και στο σύνολο του έτους θα συρρικνωθεί κατά 8,2%. Όσον αφορά τον τουρισμό, σημειώνει ότι τα έσοδα, στο αισιόδοξο σενάριο, θα είναι μειωμένα φέτος κατά 50%.

Αυξημένη η ανησυχία των πολιτών για “λουκέτο” σε σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων, αλλά και για νέα δημοσιονομικά μέτρα, σύμφωνα με έρευνα του ΕΒΕΑ. Σχετικά με τον τουρισμό, οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι χρειάζεται η λήψη γενναίων μέτρων ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, κρίνοντας τα ισχύοντα ανεπαρκή. Σε 350 εκ. ευρώ η απώλεια εσόδων για τα ξενοδοχεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης το α’ εξάμηνο του 2020, σύμφωνα με έρευνα των αντίστοιχων ξενοδοχειακών ενώσεων.

Πιστώνεται σήμερα ποσό συνολικού ύψους 172 εκ. ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 20.507 δικαιούχων του 2ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

“Είμαστε από κοινού αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε την τουρκική επιθετικότητα”, δήλωσαν οι κ.κ. Μητσοτάκης και Αναστασιάδης, μετά τη συνάντησή τους στο Μ. Μαξίμου, ενόψει της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, στις 17 και 18 Ιουλίου. Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε το ζήτημα της Αγιά Σοφιάς “παγκόσμιο και πανανθρώπινο”, τονίζοντας ότι “με την οπισθοδρομική αυτή κίνηση, η Τουρκία επιλέγει να κόψει δεσμούς με τον δυτικό κόσμο και τις αξίες του”. Σημείωσε ότι η Ελλάδα μελετά την αντίδρασή της σε όλα τα επίπεδα.

…Ο Πρωθυπουργός έκανε, στη συνέχεια, λόγο, για “απόλυτη ταύτιση” των θέσεων Ελλάδας και Κύπρου σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, που θα αποτελέσει το αντικείμενο της προσεχούς Συνόδου Κορυφής, τονίζοντας ότι ο κεντρικός κορμός του ποσού που θα διατεθεί θα πρέπει να αφορά επιχορηγήσεις και όχι δανεισμό. Επιφυλακτικοί, πάντως, για την επίτευξη συμφωνίας για το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ εμφανίστηκαν σήμερα ο Ολλανδός Πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, και ο Αυστριακός ΥΠΕΞ, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

…Στο μεταξύ, στο θέμα της Αγιά Σοφιάς, προκλητική χαρακτήρισε την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν για μετατροπή σε τζαμί, ο Μουφτής Kομοτηνής, Χαλήλ Τζιχάντ, ενώ εξέφρασε φόβους για εντάσεις μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη.

Παρατείνεται έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, 20 Ιουλίου, η προθεσμία για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου από τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα νωρίτερα, στην οδό Τρίτωνος, στο Παλαιό Φάληρο – νεκροί δύο εργάτες ιρανικής καταγωγής όταν, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, κατέπεσε αναβατόριο μπροστά από 8ώροφη πολυκατοικία. Προανάκριση για την εξακρίβωση των συνθηκών του δυστυχήματος διενεργεί το Α.Τ. Παλαιού Φαλήρου.

Την επισήμανση ότι μετά την πρώτη μέρα εφαρμογής του Μεγάλου Περιπάτου στην Πανεπιστημίου, όταν υπήρξε σημαντική επιδείνωση της κυκλοφορίας, οι χρόνοι διαδρομής σταδιακά βελτιώθηκαν, διατυπώνει η ομάδα των συγκοινωνιολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Παράλληλα, επισημαίνεται πολύ σημαντική αύξηση της κυκλοφορίας των πεζών τόσο στην Πανεπιστημίου, όσο και σε όλους τους κοντινούς οδικούς άξονες, αλλά και στους περιφερειακούς.

…”Η υλοποίηση του Μεγάλου Περιπάτου ακυρώνει την πραγματική ανάγκη της πόλης για περισσότερο δημόσιο χώρο και για ένα βιώσιμο μοντέλο αστικής κινητικότητας”, τονίζει, την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Ανοιχτή Πόλη” του Νάσου Ηλιόπουλου.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Το Λονδίνο απέκλεισε τη Huawei από το βρετανικό δίκτυο 5G, με τον κινεζικό όμιλο να κάνει λόγο για “πολιτική” απόφαση.

Καιρός: Αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου – 28 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα