back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Αναδρομικά 11 μηνών, από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2016 δικαιούνται οι συνταξιούχοι που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, αποφάσισε το ΣτΕ. Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση και να δώσει αναδρομικά και σε εκείνους που δεν έχουν ήδη προσφύγει. “Μελετάμε τη σημερινή απόφαση συνεκτιμώντας τις δημοσιονομικές δυνατότητες και αντοχές της εθνικής μας οικονομίας. Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το χρόνο και τον τρόπο υλοποίησής της”, σχολίασε το υπουργείο Εργασίας. Να δοθούν τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους ζητεί από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, η Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου. Όπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, τα αναδρομικά αφορούν 2,5 εκ. συνταξιούχους, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε 3,9 δις ευρώ.

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, στην οδό Τρίτωνος, στο Παλαιό Φάληρο – δύο εργάτες νεκροί, όταν, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, κατέπεσε αναβατόριο μπροστά από 8όροφη πολυκατοικία.

Τίτλοι τέλους αύριο για την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, με την παράδοση στον Πρόεδρο του Σώματος των πορισματικών εκθέσεων των κομμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές της ΝΔ θα εισηγηθούν την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για σειρά βαρύτατων αδικημάτων, όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου, εκβίαση, και ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας. Υπέρ της άσκησης ποινικής δίωξης για τον κ. Παπαγγελόπουλο, αναμένεται να ταχθεί και το ΚΙΝΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κατηγορήσει την κυβερνητική πλειοψηφία ότι μετέτρεψε την Προανακριτική σε “εργαλείο συσκότισης της αλήθειας”, ενώ θα χαρακτηρίζει προειλημμένη την απόφαση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ για παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου με κατασκευασμένα στοιχεία.

Παράταση έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, 20 Ιουλίου, από το υπουργείο Παιδείας για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου από τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

“Είμαστε από κοινού αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε την τουρκική επιθετικότητα”, δήλωσαν οι κ.κ. Μητσοτάκης και Αναστασιάδης, μετά τη συνάντησή τους στο Μ. Μαξίμου, ενόψει της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, στις 17 και 18 Ιουλίου. Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε το ζήτημα της Αγιά Σοφιάς “παγκόσμιο και πανανθρώπινο”, τονίζοντας ότι “με την οπισθοδρομική αυτή κίνηση, η Τουρκία επιλέγει να κόψει δεσμούς με τον δυτικό κόσμο και τις αξίες του”. Σημείωσε ότι η Ελλάδα μελετά την αντίδρασή της σε όλα τα επίπεδα.

…Ο Πρωθυπουργός έκανε, στη συνέχεια, λόγο, για “απόλυτη ταύτιση” των θέσεων Ελλάδας και Κύπρου σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, που θα αποτελέσει το αντικείμενο της προσεχούς Συνόδου Κορυφής, τονίζοντας ότι ο κεντρικός κορμός του ποσού που θα διατεθεί θα πρέπει να αφορά επιχορηγήσεις και όχι δανεισμό. “Οι θέσεις αυτές συμπίπτουν με αυτές της μεγάλης πλειοψηφίας των εταίρων μας”, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για την ελληνική οικονομία προχωρά η HSCB σε νέα έκθεσή της, υπολογίζοντας ότι το δεύτερο τρίμηνο το ελληνικό ΑΕΠ έκανε βουτιά 12% και στο σύνολο του έτους θα συρρικνωθεί κατά 8,2%. Όσον αφορά στον τουρισμό σημειώνει ότι τα έσοδα, στο αισιόδοξο σενάριο, θα είναι μειωμένα φέτος κατά 50%.

Αυξημένη ανησυχία για “λουκέτο” σε σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων, αλλά και για νέα δημοσιονομικά μέτρα, εκφράζουν οι πολίτες, σύμφωνα με έρευνα του ΕΒΕΑ. Σχετικά με τον τουρισμό, εκτιμούν ότι χρειάζεται η λήψη γενναίων μέτρων ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, κρίνοντας τα ισχύοντα ανεπαρκή. Σε 350 εκ. ευρώ η απώλεια εσόδων για τα ξενοδοχεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης το α’ εξάμηνο του 2020, σύμφωνα με έρευνα των αντίστοιχων ξενοδοχειακών ενώσεων.

Την επισήμανση ότι μετά την πρώτη μέρα εφαρμογής του Μεγάλου Περιπάτου στην Πανεπιστημίου, όταν υπήρξε σημαντική επιδείνωση της κυκλοφορίας, οι χρόνοι διαδρομής σταδιακά βελτιώθηκαν, διατυπώνει η ομάδα των συγκοινωνιολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Παράλληλα, επισημαίνεται πολύ σημαντική αύξηση της κυκλοφορίας των πεζών τόσο στην Πανεπιστημίου, όσο και σε όλους τους κοντινούς οδικούς άξονες, αλλά και στους περιφερειακούς.

“Η υλοποίηση του Μεγάλου Περιπάτου ακυρώνει την πραγματική ανάγκη της πόλης για περισσότερο δημόσιο χώρο και για ένα βιώσιμο μοντέλο αστικής κινητικότητας”, τονίζει, την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Ανοιχτή Πόλη” του Νάσου Ηλιόπουλου.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Το Λονδίνο απέκλεισε τη Huawei από το βρετανικό δίκτυο 5G, με τον κινεζικό όμιλο να κάνει λόγο για “πολιτική” απόφαση.

Νέα όψη θα αποκτήσει σε λίγες μέρες ο περιβάλλων χώρος του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Τις λεπτομέρειες θα μας δώσει η Μαρία Βασιλοπούλου.

Καιρός: Αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου – 28 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα