back to top
19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Αποκαρδιωτική η εικόνα από τουρίστες στο κέντρο

Διαβάστε επίσης

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα στους κατ´ εξοχήν τουριστικούς δρόμους της Αθήνας ελλείψει τουριστών.

Δρόμοι, όπως η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η Αδριανού, το Μοναστηράκι και η Πλάκα, που μέχρι πέρυσι έσφυζαν ασφυκτικά από γκρουπ τουριστών, εμφανίζονται πλέον άδειοι με αποτέλεσμα τα καταστήματα εστίασης, τα καφέ και τα καταστήματα με τουριστικά είδη και σουβενίρ να αδυνατούν να βγάλουν ακόμη και τα λειτουργικά τους έξοδα.

Άνθρωποι των τουριστικών γραφείων μιλούν για μια τραγική κατάσταση τονίζοντας ότι μόνο το 5% από τον αριθμό των περυσινών τουριστικών αφίξεων έχει έρθει στην χώρα μας. Η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη, καθώς οι περισσότεροι από όσους τουρίστες φτάνουν στην χώρα μας διανυκτερεύουν το πολύ μια βραδιά και την επόμενη αναχωρούν για κάποιο νησί.

Στο κέντρο της Αθήνας περισσότερο βλέπεις εγχώριο κόσμο και πολλά ζευγάρια που χαζεύουν τα έργα ανάπλασης του Μεγάλου Περιπάτου τα οποία περιλαμβάνουν πλέον την Ερμού και έχουν φτάσει μέχρι το Μοναστηράκι. Οι τουρίστες μετρημένοι στα… δάκτυλα. Γεμάτη οχήματα ακόμη και η πιάτσα των ταξί στο Μοναστηράκι, όταν συγκριτικά με πέρυσι δεν υπήρχε ταξί λόγω τουρισμού και αυξημένης ζήτησης.

Από την πλευρά τους, οι καταστηματάρχες δηλώνουν ότι η κατάσταση του κορονοϊού έφερε τα «πάνω-κάτω» γενικότερα όσον αφορά την προσέλευση τουριστών τόσο στην χώρα μας, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, ευελπιστώντας ότι  τον Αύγουστο θα αλλάξει αυτή η εικόνα και θα βάλουν έσοδα στα ταμεία τους.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα