back to top
18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Γρηγόρης Μπιθικώτσης «Η κυρά» 13-07-2020

Διαβάστε επίσης

Το καλοκαίρι του 1962- και συγκεκριμένα στις 9 Ιουνίου- ο Μίκης Θεοδωράκης ανέβασε στο Θέατρο Πάρκ την μουσική επιθεώρηση «Όμορφη πόλη».

Πέντε μέρες αργότερα, στις 14 Ιουνίου, ο Μάνος Χατζιδάκις, ανέβασε την δική του «Οδό Ονείρων» στο θέατρο Μετροπόλιταν. Και οι δύο παραστάσεις δηλαδή στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Το επόμενο καλοκαίρι, το καλοκαίρι του 1963. αποφασίζουν να συνεργαστούν και να ανεβάσουν την «Μαγική πόλη» στο Παρκ. Στο πρώτο μέρος με τραγούδια του Θεοδωράκη και στο δεύτερο με τραγούδια του Χατζιδάκι. Τα τραγούδια του Χατζιδάκι ήταν παλαιότερα και ήδη γνωστά του ενώ ο Μίκης για το δικό του μέρος έγραψε και τέσσερα καινούργια.

Στο μέρος του Μάνου Χατζιδάκι ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης τραγουδούσε την «Κυρά», ένα τραγούδι στο οποίο είχε γράψει και τους στίχους ο Χατζιδάκις, κάτι καθόλου σπάνιο, αν και δεν έχει επισημανθεί αρκετά, καθότι ο Μάνος Χατζιδάκις έγραψε και στίχους σε περισσότερα από εκατό τραγούδια του.

Στο δίσκο που κυκλοφόρησε αντιστράφηκε η σειρά και ο δίσκος ξεκινούσε με Μάνο Χατζιδάκι στην πρώτη πλευρά και Μίκη Θεοδωράκη στην δεύτερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα