back to top
18.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

18.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι τέλος Ιουλίου, εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορά μας και επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες. Από τις 15 Ιουλίου ανοίγουν οι απευθείας πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο και από τις 22 Ιουλίου από τη Σουηδία – εξετάζεται το άνοιγμα από τέλος Ιουλίου των πτήσεων από ΗΠΑ, με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου, ανακοίνωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Για “πρωτοφανές αλαλούμ” που “συνεχίζεται” κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την απαγόρευση των πανηγυριών, την ώρα που, όπως σημειώνει, ανοίγουν οι πτήσεις από χώρες με έξαρση του κορονοϊού. “Είχα επισημάνει τον κίνδυνο από το σήμα χαλαρότητας που εξέπεμψε η κυβέρνηση – τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν”, σχολίασε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ με αντικείμενο την προκλητική στάση της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο, με φόντο και την απόφαση Ερντογάν για μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί, που έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή. Ως “νεότερο κρίκο σε μία αλυσίδα προκλήσεων” κατήγγειλε τη μετατροπή, από την Τουρκία, της Αγιά – Σοφιάς σε τζαμί, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, μιλώντας στο Συμβούλιο. Συναντήσεις με την πολιτειακή και την πολιτική ηγεσία θα έχει αύριο, στην Αθήνα, ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

…Παρέμβαση του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, που σε τηλεφωνική επικοινωνία επέστησε την προσοχή στον Ταγίπ Ερντογάν για τη “σημαντική δημόσια κατακραυγή” που προκάλεσε η απόφασή του στη Ρωσία, με τον Τούρκο Πρόεδρο να απαντά ότι η πρόσβαση σε αυτό το μοναδικό μνημείο θα είναι εγγυημένη για όλους τους επισκέπτες και θα διασφαλιστεί η διατήρηση των χριστιανικών ιερών. “Θλίψη” εξέφρασε το Βερολίνο για την Αγιά Σοφιά, ωστόσο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέφεν Ζάιμπερτ, δεν πρόκειται για πολιτικό, αλλά για “πολιτιστικό” ζήτημα, που αφορά θεσμούς όπως την UNESCO.

“Παγκόσμια πρόκληση η μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί – η κυβέρνηση να ζητήσει επιβολή κυρώσεων προς την Τουρκία για τις προκλήσεις στην Αν. Μεσόγειο”, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον Real fm. Να υιοθετήσει η ΕΕ ένα συγκεκριμένο πλαίσιο κυρώσεων στην Τουρκία, ζητεί η Φώφη Γεννηματά, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Σεργκέι Στανίσεφ. Κατεπείγουσα ερώτηση για το θέμα της Αγια Σοφιάς προς τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Η Εκκλησία της Ελλάδος προβαίνει άμεσα σε διεθνείς εκκλήσεις και διαβήματα, ζητώντας την αποκατάσταση του Μνημείου και την απόδοσή του στην ορθή χρήση του, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΙΣ. Καταδικάζει την απόφαση του τουρκικού κράτους και η ΚΕΔΕ – αναλαμβάνει πρωτοβουλία να ζητήσει από τους ∆ημάρχους όλων των
Πρωτευουσών των χωρών μελών της ΕΕ να εκφράσουν δημόσια τη στήριξη τους στις θέσεις της Ένωσης. Την έκδοση ψηφίσματος για την Αγιά Σοφιά θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Εντός των προσεχών εβδομάδων θα τεθεί σε εφαρμογή το άυλο παραπεμπτικό για εργαστηριακές εξετάσεις ως συνέχεια της άυλης συνταγογράφησης που ήδη λειτουργεί με επιτυχία, καθώς χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής έχουν κάνει πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες, ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Όπως εξήγησε, μέσα σε λίγες εβδομάδες οι γιατροί θα μπορούν να εκδίδουν παραπεμπτικά για εξετάσεις,χωρίς να απαιτείται επίσκεψη των αιτούντων στο ιατρείο τους.

Σε εξέλιξη οι ήπιες παρεμβάσεις που ξεκίνησαν χθες στο κάτω τμήμα της οδού Ερμού για την 4η φάση του Μεγάλου Περιπάτου στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας και στην Πλάκα. Επίσης σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα γίνουν στο κέντρο της πόλης έως αύριο, λόγω έργων στις οδούς Πειραιώς, Μάρνης, 3ης Σεπτεμβρίου και Βασιλίσσης Σοφίας. Αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Την παράταση της υποχρεωτική χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς χώρους με πολυκοσμία, έως τουλάχιστον τα τέλη Ιουλίου, θα εγκρίνει ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τον Πολιτισμό – 78 εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα θέατρα Κολωνού και Γκράβας έως τις 10 Οκτωβρίου. Πρεμιέρα σήμερα στο θέατρο Κολωνού. Τις λεπτομέρειες μας δίνει η Μαρία Βασιλοπούλου…

Καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική – άνεμοι βόρειοι / βορειοανατολικοί, 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 31 βαθμοί Κελσίου – 31 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα