back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

«Οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν είναι ιδιαίτερα καλές αυτή τη στιγμή και πιστεύω ότι θα έχει ενδιαφέρον η συζήτηση για το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το σημαντικό ζήτημα» δήλωσε ο Ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέφ Μπορέλ, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες. Την ανησυχία της για όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε -επίσης προσερχόμενη- η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Αν Λίντε, υπογραμμίζοντας ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα και η δημοκρατία στην Τουρκία θα έχουν σημαντική θέση στη συζήτηση. Ο υπ. εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αναμένεται να θέσει στους ομολόγους του και το ζήτημα της Αγίας Σοφίας.

Εν τω μεταξύ, οι ευρωτουρκικές σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε νωρίτερα -στο περιθώριο του Συμβουλίου- ο κ. Δένδιας με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ και με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη.

Στηρίζει τον Ταγίπ Ερντογάν η Ρωσία, στο θέμα της Αγίας Σοφιάς. «Εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας, στο οποίο κανείς άλλος δεν πρέπει να αναμειγνύεται » χαρακτήρισε τη μετατροπή της σε τζαμί ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν. Παράλληλα υπογράμμισε τη σημασία του κτηρίου ως μνημείο το οποίο όπως είπε, αποτελεί μέρος της παγκόσμιας κουλτούρας και του πολιτισμού.

Πυρά του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου κατά Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Σε συνέντευξή του στην αντιπολιτευόμενη Cumhurriyet, εξέφρασε την ανησυχία του για την τύχη των τζαμιών ανά την υφήλιο και διερωτήθηκε τι θα γίνει εάν οι κυβερνώντες αυτών των χωρών πουν “θεωρούμε επίθεση κατά των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων τις κατηγορίες εναντίον της απόφασής μας για τα τζαμιά”.

Την έκδοση ψηφίσματος για την Αγία Σοφία, θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην χώρα μας τις τελευταίες ημέρες. Νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα.

Νέοι περιορισμοί από αύριο τα μεσάνυχτα στα σύνορα του Προμαχώνα. Όσοι θέλουν να εισέλθουν στη χώρα μας θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό τεστ κορωνοϊού των τελευταίων 72 ωρών, καθώς και ιατρική βεβαίωση στην αγγλική γλώσσα, με τα πλήρη στοιχεία τους.

31 νέα κρούσματα ανακοίνωσε την Κυριακή ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

«Δεν μας απασχολεί τόσο το εξωτερικό. Χτυπήσαμε καμπάνα για να θυμηθεί ο Έλληνας τις αποστάσεις και τα μέτρα προφύλαξης. Αν δεν το πράξει θα αναγκαστούμε να λάβουμε μέτρα», δήλωσε στο Open TV ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Έντονες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων έχει προκαλέσει η αναστολή για ένα έτος της έναρξης εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, λόγω κορoνοϊού.

Η Μάγδα Μπουλούκου έχει το ρεπορτάζ και μας ενημερώνει.

Συνωστισμός για μια ακόμα ημέρα έξω από την υπηρεσία ασύλου στην οδό Κατεχάκη. Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί για να τακτοποιήσουν τα έγγραφά τους με αποτέλεσμα να μην τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας αν και από το αρμόδιο υπουργείο έχουν τοποθετηθεί εδώ και μέρες κιγκλιδώματα που καθοδηγούν τον κόσμο προκειμένου να τηρεί τα μέτρα ασφαλείας, για την αποφυγή μετάδοσης του νέου κορονοϊού.

Από σήμερα έως τις 31 Αυγούστου πραγματοποιούνται οι καλοκαιρινές εκπτώσεις. Ανοιχτά τα καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή.

Σε εξέλιξη οι ήπιες παρεμβάσεις που ξεκίνησαν χθες στο κάτω τμήμα της οδού Ερμού για την τέταρτη φάση του Μεγάλου περιπάτου στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας και στην Πλάκα. Οι παρεμβάσεις θα καταλήξουν στην πλατεία Αγίων Ασωμάτων.

Τροποποιήσεις στην κυκλοφορία πραγματοποιούνται στις οδούς Κολοκοτρώνη, Καραγιώργη Σερβίας και Μητροπόλεως, όπου δίνεται προτεραιότητα στους πεζούς και τους ποδηλάτες.

Οι παρεμβάσεις θα ολοκληρωθούν και θα τεθούν σε εφαρμογή από την Κυριακή 26 Ιουλίου.

Επίσης σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα γίνουν στο κέντρο της πόλης έως αύριο, λόγω έργων στις οδούς Πειραιώς, Μάρνης, 3ης Σεπτεμβρίου και βασιλίσσης Σοφίας. Αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα