back to top
17.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

17.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19.00

Διαβάστε επίσης

41 νέα κρούσματα κορωνοϊου στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, Από αυτά: 11 εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των συνοριακών ελέγχων. 15 τουρίστες, φορείς του ιού, προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 9 κρούσματα προστέθηκαν στην Αττική, 3 στη Θεσσαλονίκη, ένα στη Δράμα και δύο στην Ξάνθη.

Έκκληση σε πολίτες και επαγγελματίες του τουρισμού να ‘’επανέλθουμε σε καθεστώς εγρήγορσης” για τον κορωνοϊο, απηύθυνε από την Κέρκυρα ο πρωθυπουργός. ‘’Οφείλουμε να διατηρήσουμε το κεκτημένο της επιτυχημένης αντιμετώπισης της πανδημίας στην πρώτη φάση της. Πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί, επειδή γνωρίζουμε πως όταν ανοίγουμε τη χώρα σε ξένους επισκέπτες θα έχουμε και εισαγόμενα κρούσματα. Ζητώ την συμπαράσταση όλων των επαγγελματιών να επανέλθουμε σε καθεστώς εγρήγορσης και να τηρούνται όλα τα μέτρα’’ είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι ‘’σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, στόχος είναι να κρατήσουμε τον τουρισμό όρθιο με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες προκειμένου να ανακάμψουμε δυναμικά το 2021’’ .

Θυμίζουμε ότι οι υγειονομικές αρχές έχουν εντείνει τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας, εστιάζοντας περισσότερα σε τουρίστες που προέρχονται από τις Βαλκανικές χώρες. Από το πρωί της Τρίτης, η διέλευση του Προμαχώνα, θα γίνεται μόνο με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου covid-19. Ο έλεγχος θα πρέπει να έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν από την είσοδo στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, σε 24 από 48 ώρες περιορίζεται και ο χρόνος για την υποχρεωτική συμπλήρωση της Φόρμας Εντοπισμού, για όλους τους τουρίστες, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης.

Συναγερμός έχει σημάνει από το μεσημέρι στην Εύβοια εξαιτίας της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην Κάρυστο, ενώ για προληπτικούς λόγους έχει εκκενωθεί ο οικισμός Ραπταίοι. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Επί εδάφους επιχειρούν 82 πυροσβέστες, 28 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος συνδράμουν 5 Ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη της πυροσβεστικής.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση, στην Ράχη του νομού Αχαϊας. Επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 7 οχήματα, 4 τμήματα πεζοπόρο και 2 αεροσκάφη. Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς και αύριο, σε Αττική, Βοιωτία, Κόρινθο, Αργολίδα, Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία και Δωδεκάνησα, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Για ‘’εργαλειοποίηση της Αγίας Σοφίας’’ και ‘’το τέλος του ευρωπαϊκού οράματος του Κεμάλ Ατατούρκ’’ κάνουν λόγο τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, σχολιάζοντας την ‘’προκλητική’’ και ‘’ανιστόρητη’’ όπως την χαρακτηρίζουν απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης άμεσα ξεκινούν οι εργασίες για την κάλυψη την τοιχογραφιών και των ιερών συμβόλων της χριστιανοσύνης και την επίστρωση του δαπέδου του ναού, με χαλί προσευχής..

Να αναιρέσει την απόφασή του για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί καλεί τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Για «το χειρότερο παράδειγμα θρησκευτικού φανατισμού» κάνει λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Κύκλο διεθνών τηλεφωνικών επαφών για το ζήτημα, ξεκινά από σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Με μήνυμά του στο τουίτερ ο κ Μητσοτάκης έκανε λόγο για επιλογή προσβολής του μνημείου και του παγκόσμιου πολιτισμού, που επηρεάζει όχι μόνο τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και τις σχέσεις της ‘Αγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Unesco και την παγκόσμια κοινότητα συνολικά’’. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε ήδη με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στον οποίο μετέφερε τη συμπαράσταση της Αθήνας, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης, σε δύσβατο σημείο δασώδους περιοχής στα Γεράνεια Όρη, εντόπισε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Εκριζώθηκαν 1100 δενδρύλια, ενώ κατασχέθηκε ο εξοπλισμός ανάπτυξης και υδροδότησης. Οι δράστες αναζητούνται.

Στο εδώλιο του Αυτοφώρου θα καθίσει στις 3 Σεπτεμβρίου 2020 ο αστυνομικός, ο οποίος φέρεται ότι εμπόδισε τη σύλληψη διαδηλωτή στην πορεία το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας. Ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι βρισκόταν στη πορεία στο πλαίσιο των καθηκόντων του για την προστασία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και επιμένει ότι τα γεγονότα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα, καθώς -όπως λέει- δεν υπήρξε καν πρόθεση σύλληψης διαδηλωτή και συνεπώς ούτε και παρεμπόδιση της.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Ο Βασίλης Σπανούλης ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, για 11η σαιζόν..

Για την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ σε λίγα λεπτά ξεκινούν τα παιχνίδια: Ξάνθη- Αστέρας Τρίπολης, Βόλος- Ατρόμητος, Πανιώνιος – Παναιτωλικός και Λαμία – Λάρισα. Για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ στις 9.30 παίζουν ΟΦΗ -Άρης.

Και ο καιρός…

Αίθριος σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα