back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις. Σε σύνολο 288 βουλευτών, οι 187 ψήφισαν «ναι» και 101 ψήφισαν «όχι». Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό στο σύνολό του και επί των άρθρων κατά πλειοψηφία. Απείχαν από την ψηφοφορία οι Γιώργος Παπανδρέου και Χάρης Καστανίδης, οι οποίοι είχαν διαφοροποιηθεί ανοιχτά με την θέση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής υπέρ του νομοσχεδίου.
Διεργασίες στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ. Η Φώφη Γεννηματά συγκαλεί στις 14.00 έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ, με θέμα τα όσα συνέβησαν στην Κοινοβουλευτική διαδικασία.

Σφοδρή επίθεση νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής,, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις συγκεντρώσεις κατά του νομοσχεδίου.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ μέσω των εκπροσώπων τους κατήγγειλαν προβοκάτσια της αστυνομίας, προκειμένου να διαλυθεί βίαια η συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ζητώντας την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κατήγγειλε ότι 1000 άτομα επιτέθηκαν εναντίον δυνάμεων της αστυνομίας και έριξαν 15 μολότοφ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 6 αστυνομικοί.

Για προβοκατόρικο και οργανωμένο σχέδιο να διαλυθεί η διαδήλωση έκανε λόγο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη τη στάση της κυβέρνησης.

Η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, μετά και το άνοιγμα των συνόρων, θέτει σε εγρήγορση τον κρατικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, το τελευταίο 24ωρο στις πύλες εισόδου εντοπίστηκαν 24 από τα 50 νέα κρούσματα.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συζητηθεί η πορεία υλοποίησης του επιχειρησιακού εχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου. Στο σχέδιο συμμετέχουν και στελέχη από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των μικτών κλιμακίων, υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ο Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ Πασκάλ Ντόναχιου είναι ο νέος πρόεδρος του Eurogroup μετά από τη διπλή ψηφοφορία κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου. Θα αναλάβει καθήκοντα στις 13 Ιουλίου αντικαθιστώντας τον Πορτογάλο Μάριο Σεντένο, ο οποίος αναλαμβάνει την θέση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Πορτογαλίας.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων σε όλα τα Γενικά και Επαγγελματικά λύκεια της χώρας.

Μεγάλος αριθμός αντικειμένων, όπως αυτοσχέδια μαχαίρια, ρόπαλα, κινητά τηλέφωνα και δεκάδες χάπια, εντοπίστηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε κελιά – θαλάμους.

Το σύνθημα «Black Lives Matter» βάφτηκε με γιγαντιαία γράμματα στο οδόστρωμα της διάσημης 5ης Λεωφόρου στη Νέα Υόρκη, μπροστά από τον Πύργο Τραμπ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του πρώτου τελικού στο βόλεϊ. Οι πράσινοι νίκησαν εύκολα με 3-0 σετ τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Ρέντη και με νίκη την Κυριακή στο Μαρούσι, θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα μετά από 14 χρόνια.

Και ο καιρός …
Αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα