back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σχέδιο για αναζωογόνηση σε Πλάκα και Μοναστηράκι από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Σχέδιο – παρέμβαση για την αναζωογόνηση της περιοχής Πλάκα – Μοναστηράκι συνολικού κόστους 10 εκατ. ευρώ πρότεινε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Κατερίνα Παπαβασιλείου το σχέδιο αυτό συζητήθηκε και έτυχε θετικής ανταπόκρισης τόσο από τους υπουργούς Ανάπτυξης και Τουρισμού κκ Γεωργιάδη και Θεοχάρη όσο και από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Αυτή τη στιγμή επισκέπτονται του Μουσείο Ακρόπολης 1.800.000 τουρίστες εκ των οποίων μόλις 100.000 πάνε στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι. Με το προτεινόμενο πλάνο ο αριθμός αυτός αναμένεται να τριπλασιαστεί: οι προτεινόμενες παρεμβάσεις έχουν να κάνουν με επέκταση των πεζοδρομίων, τον φωτισμό, την παροχή δωρεάν wi – fi και την ύπαρξη εφαρμογής που από το αεροδρόμιο θα δείχνει τα αξιοθέατα και άλλα σημεία που μπορεί κανείς να επισκεφθεί σε Πλάκα και Μοναστηράκι”.

Παράλληλα όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΕΑ θα πρέπει να αλλάξει η σημερινή άναρχη εικόνα των κτιρίων, να αποκτήσουν ενιαία εμφάνιση ώστε η τελική μορφή να θυμίζει την αρχαία αγορά: “Υπάρχει κοστολόγηση, φυσικά θα χρειαστούν και επιμέρους μελέτες, ωστόσο μέχρι του χρόνου θα μπορεί να έχει ολοκληρωθεί το ψηφιακό κομμάτι και το συνολικό έργο να έχει ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.

Τέλος ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε πως αυτή τη στιγμή στην περιοχή συντελείται μια οικονομική τραγωδία καθώς δεν έχουν μπει ακόμα τουρίστες και η πτώση του τζίρου ανέρχεται στο 95% ενώ στο υπόλοιπο κέντρο η πτώση του τζίρου κυμαίνεται στο 50%.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα