back to top
17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

“Agora Athens” Γ.Χατζηθεοδοσίου: Aνάδειξη της αρχαιότερης αγοράς του κόσμου και τόνωση των επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης

Για το σχέδιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, «Agora Athens», για την αναβάθμιση της ιστορικής αγοράς του κέντρου, Πλάκα- Μοναστηράκι, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και την Κατερίνα Παπαβασιλείου ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Στόχος είναι, όπως εξήγησε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, “η ανάδειξη της αρχαιότερης αγοράς του κόσμου και η τόνωση των επιχειρήσεων της περιοχής, μέσω της προβολής τόσο των καταστημάτων όσο και του πολιτισμού.

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις έχουν να κάνουν με επέκταση των πεζοδρομίων, τον φωτισμό, την παροχή δωρεάν wi – fi και την ύπαρξη εφαρμογής που από το αεροδρόμιο θα δείχνει τα αξιοθέατα και άλλα σημεία που μπορεί κανείς να επισκεφθεί σε Πλάκα και Μοναστηράκι”.

Μάλιστα όπως είπε ο κ Χατζηθεοδοσίου, “το σχέδιο έτυχε θετικής ανταπόκρισης τόσο από τους υπουργούς Ανάπτυξης και Τουρισμού όσο και από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη”.

Ο κ Χατζηθεοδοσίου ανέφερε πως “αυτή τη στιγμή επισκέπτονται το Μουσείο της Ακρόπολης 1.800.000 τουρίστες εκ των οποίων μόλις 100.000 πάνε στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι. Με το προτεινόμενο πλάνο ο αριθμός αυτός αναμένεται να τριπλασιαστεί”

Τέλος, αναφερόμενος στη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην περιοχή, έκανε λόγο για “οικονομική τραγωδία”.

“Δεν έχουν μπει ακόμα τουρίστες και η πτώση του τζίρου ανέρχεται στο 95% ενώ στο υπόλοιπο κέντρο η πτώση του τζίρου κυμαίνεται στο 50%.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα