back to top
15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία των πρώην εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας»

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των πρώην εργαζομένων έξω από το κεντρικό κατάστημα της Alpha Bank στην οδό Σταδίου. Δεν υπήρξε συνάντηση με τη διοίκηση. ΕΣΗΕΑ και εργαζόμενοι δήλωσαν ότι θα επανέλθουν σύντομα στο θέμα με νέα κινητοποίηση μέσα στο επόμενο διάστημα.

Υπενθιμίζεται ότι οι πρώην εργαζόμενοι της «Ε» βρίσκονται εδώ και σχεδόν 10 χρόνια σε μία διαρκή προσπάθεια να λάβουν μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται έχοντας φτάσει πολύ κοντά, ωστόσο η ανακοπή που άσκησαν οι Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία.

Όπως τονίζει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή του από τις 26 Ιουνίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, πήρε σαφέστατη θέση στη Βουλή που αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο. Όμως, οι διοικήσεις των δυο Τραπεζών αρνούνται πεισματικά να κάνουν αυτό που τους έχουν υποδείξει οι πάντες: να αποσύρουν τις καταχρηστικές ανακοπές τους, ώστε στις 17 Ιουλίου οι πρώην εργαζόμενοι να πάρουν τα χρήματά τους.

Οι πρώην εργαζόμενοι προχώρησαν στην έκδοση πρωτοσέλιδου με τίτλο «ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ» όπου καταγγέλλουν την αναλγησία των δυο τραπεζών και μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Η εμβληματικότερη εφημερίδα της Μεταπολίτευσης, η οποία επί 36 χρόνια σφράγισε το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της Ελλάδας, λείπει εδώ και πολλά χρόνια από τα περίπτερα.

Οι εργαζόμενοί της, όμως, είναι ακόμα εδώ, τουλάχιστον όσοι άντεξαν και αντέχουν την ανεργία, την υποαπασχόληση, την έλλειψη εισοδήματος, την ανέχεια. Και είναι εδώ και απασχολούν τη δημόσια σφαίρα όχι επειδή το θέλησαν οι ίδιοι, αλλά επειδή δυο Τράπεζες επιδιώκουν να στραγγαλίσουν το πλέον στοιχειώδες δικαίωμά τους: να εισπράξουν έστω ένα μικρό μέρος της αποζημίωσης και των δεδουλευμένων τους».

[su_slider source=”media: 236952,236953,236954,236955,236956″ width=”700″ height=”480″ title=”no”]

Στο πλευρό των απολυμένων της «Ελευθεροτυπίας» βρίσκεται το σύνολο των ενώσεων του τύπου (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ,ΕΠΗΕΜ-Θ, ΕΤΗΠΤΑ και ΕΦΕ). Οι Ενώσεις καταγγέλλουν ως καταχρηστική και ανάλγητη την ενέργεια των τραπεζών «Αlpha» και «Πειραιώς» να εμποδίσουν την καταβολή μέρους των αποζημιώσεων και των δεδουλευμένων σε ανθρώπους, οι οποίοι ταλαιπωρούνται επί εννέα χρόνια και, στην πλειονότητά τους, είναι άνεργοι και σε τραγική οικονομική κατάσταση. Αρκετά ακόμη σωματεία όπως και το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου δηλώνουν τη συμπαράσταση τους.

Στην συγκέντρωση των εργαζομένων της “Ελευθεροτυπίας” παραβρέθηκε και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και το μέλος του ΔΣ Γιώργος Μηλιώνης καθώς και ο
επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοικτή Πόλη» Νάσος Ηλιόπουλος

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα