back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Καλογρίτσα- ΝΔ: «Ποιος κρύβεται πίσω τον κωδικό White Porscha;»

Διαβάστε επίσης

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Καλογρίτσα. Ο  επιχειρηματίας κατέθεσε μήνυση εναντίον της λιβανέζικης εταιρείας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αναφέροντας ότι κυβερνητικοί παράγοντες και το Μέγαρο Μαξίμου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γνώριζαν για την εικονική συμφωνία της εταιρείας του με την συγκεκριμένη εταιρεία, προκειμένου να του δοθούν 3 εκ. ευρώ για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο κ. Καλογρίτσας κατονομάζει το «White House», δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ και τον τέως υπουργό Νίκο Παππά, ότι συντόνιζαν και καθοδηγούσαν την ανάληψη από τον κατασκευαστικό κολοσσό CCC 3.000.000 ευρώ ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Στην μηνυτήρια αναφορά της πλευράς Καλογρίτσα περιλαμβάνεται e-mail που έγραψε στις 27 Αυγούστου 2016 ο Φουάντ Χούρι, εκ των ιδιοκτητών της CCC, στον κ. Καλογρίτσα όπου γίνεται, μάλιστα, λόγος για κάποιον με την κωδική ονομασία White Porscha και αναφέρει αναλυτικά: «Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή. Οι επικεφαλής, ο Λευκός Οίκος και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνει σε αυτή τη φόρμουλα…»

“Ποιος κρύβεται πίσω τον κωδικό White Porscha;αναρωτιέται η ΝΔ

 “Το παρακράτος είναι στα χρώματα της ΝΔ”, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.  

 Πεδίο αντιπαράθεσης και η λίστα των μέσων ενημέρωσης που χρηματοδοτήθηκαν για την προβολή των μηνυμάτων Μένουμε Σπίτι και Μένουμε Ασφαλείς, και η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα.  

Την κατάθεση των εκδοθέντων τιμολογίων και περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που έλαβαν αμοιβή ζητούν 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους στη Βουλή.  

“Επιβεβαιώνεται ότι υπήρχε αδιαφάνεια και πως επιδοτήθηκαν ανύπαρκτα μέσα”, σημείωσε το ΚΙΝΑΛ.  

Το ΚΚΕ υπενθυμίζει ότι όλα τα κόμματα απέρριψαν τροπολογία του, που όριζε τα μηνύματα για τη δημόσια υγεία να μεταδίδονται απολύτως δωρεάν και την άμεση δημοσιοποίηση των στοιχείων της όποιας κρατικής διαφήμισης. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα