back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Εναλλακτικός τουρισμός εμπνευσμένος από το μέλι 

Διαβάστε επίσης

Ένα επισκέψιμο μελισσοκομείο λειτουργεί στο συγκρότημα ορεινού τουρισμού Απολυμένη Πέτρα, στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής. 

Στην καρδιά του ορεινού όγκου Χολομώντα Χαλκιδικής, σε ένα κτήμα 20 στρεμμάτων πρασίνου και ελατοδάσους, λειτουργεί από το 2000 το συγκρότημα ορεινού τουρισμού Απολυμένη Πέτρα. Στην μονάδα, που έχει γίνει αγαπημένος προορισμός φυσιολατρών, περιηγητών, οικογενειών και μικρών παιδιών, πλέον λειτουργεί και το επισκέψιμο μελισσοκομείο, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν για μία ημέρα μελισσοκόμοι και να βιώσουν ένα ταξίδι στα μυστικά της τέχνης του μελιού.

Εμπειρία με μπόλικη αδρεναλίνη αλλά και χαλάρωση στο υπέροχο καταπράσινο δάσος με τις οξιές, βελανιδιές και έλατα υπόσχονται οι υπεύθυνοι της πρότυπης οικοτεχνίας, Passion Forest Honey, που διοργανώνουν το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα

1ο στάδιο : (Χαλαρή εμπειρία 2 ώρες)

Παρουσίαση με ηλεκτρονικά μέσα για την ζωή της μέλισσας, τα  φυτά, την ιστορία , τον χορό της μέλισσας, τα εργαλεία, τα οφέλη των προϊόντων. Συνοδεύεται με αφέψημα ή κέρασμα με μέλι (30 λεπτά). –παρατήρηση μελισσών σε κυψέλη παρακολούθησης και παιχνίδι find the queen,  (15 λεπτά). – διαδραστικό και διασκεδαστικό παιχνίδι στην ύπαιθρο για μικρούς και κυρίως για μεγάλους  για να ανακαλύψουν πως λειτουργεί η κοινωνία της μέλισσας. Ακολουθεί επίσκεψη στο εργαστήριο και η  διαδικασία και ο τρόπος που βγαίνει ο βασιλικός  πολτός, η γύρη, η πρόπολη.

2ο στάδιο (εμπειρία αδρεναλίνης + 30 λεπτά)

Οι συμμετέχοντες ντύνονται με την στολή του μελισσοκόμου και εξερευνούν κάνοντας όλους τους  χειρισμούς που κάνει ένας μελισσοκόμος.

Για περισσότερες πληροφορίες και το κόστος συμμετοχής δείτε εδώ 

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα