back to top
23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Πολιτική αντιπαράθεση μετά τη δημοσιοποίηση από την κυβέρνηση της λίστας με τα ποσά που έλαβαν περισσότερα από 1.200 ΜΜΕ. “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τη λίστα Πέτσα αποδεικνύει πως είναι άριστη στο μαγείρεμα”, σχολίασε μέσω Twitter ο Αλέξης Τσίπρας, με την Κουμουνδούρου να ζητεί να δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα οι εντολές καταχώρησης και οι αρχικές τιμολογήσεις. “Επιβεβαιώνεται ότι υπήρχε αδιαφάνεια, ότι δεν υπήρχαν αντικειμενικά κριτήρια, ότι επιδοτήθηκαν ανύπαρκτα μέσα. Η κυβέρνηση με χρήματα του ελληνικού λαού χτίζει και εδώ το πελατειακό της κράτος”, σημείωσε το ΚΙΝΑΛ. Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, υπενθυμίζει ότι όλα τα κόμματα απέρριψαν τροπολογία του, που όριζε τα μηνύματα για τη δημόσια υγεία να μεταδίδονται απολύτως δωρεάν και η δημοσιοποίηση των στοιχείων της όποιας κρατικής διαφήμισης να γίνεται άμεσα.

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση και για την υπόθεση Καλογρίτσα, κι ενώ ο επιχειρηματίας κατέθεσε μήνυση εναντίον της λιβανέζικης εταιρείας CCC στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αναφέροντας ότι κυβερνητικοί παράγοντες και το Μέγαρο Μαξίμου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γνώριζαν για την εικονική συμφωνία της εταιρείας του με την συγκεκριμένη εταιρεία, προκειμένου να του δοθούν 3 εκ. ευρώ για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Μεταξύ άλλων καταθέτει e – mail στο οποίο αναφέρονται οι κωδικοποιημένοι όροι “Λευκός Οίκος” και “White Porscha”.

…”Ποιος κρύβεται πίσω τον κωδικό White Porscha; Για όλα αυτά, που είναι σαν να βλέπεις μαφιόζικη ταινία, αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα”, σχολιάζει η ΝΔ. Αντεπίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ: “το παρακράτος είναι στα χρώματα της ΝΔ” δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης, καλώντας τον Πρωθυπουργό να απαντήσει, όπως είπε, εάν θα διώξει τους πρώην υπουργούς του και τον νυν βουλευτή του που καταγράφονται από την ΕΥΠ να έχουν συναλλαγές με το παρακράτος των επίορκων αστυνομικών σε δυσώδεις υποθέσεις”.

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ρύθμιση των διαδηλώσεων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής – στις αλλαγές που κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και η κατάργηση της ποινής φυλάκισης έως και ένα έτος που προβλεπόταν για όποιον συμμετείχε σε διαδήλωση ή πορεία που ήταν απαγορευμένη. Με την αλλαγή αυτή επί της ουσίας καταργείται το ιδιώνυμο αδίκημα που προβλεπόταν στο αρχικό κείμενο. Tην Τετάρτη το νομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια – την Πέμπτη η ψήφισή του.

Την επανάληψη των απευθείας πτήσεων από τη Βρετανία προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι η απόφαση ελήφθη σε συνεργασία με τη βρετανική κυβέρνηση και κατόπιν εισήγησης των ειδικών.

Σε μία ώρα, στη Νίκαια, τα εγκαίνια από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, των τριών σταθμών του Μετρό “Νίκαια””, “Αγία Βαρβάρα” και “Κορυδαλλός”.

Προειδοποιήσεις κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και από τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλο. “Η Ρωσία είναι μια χώρα με πληθυσμό, ο οποίος στην πλειονότητά του είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, οι οποίοι θα αισθανθούν «βαθύ πόνο», εάν συμβεί το απευκταίο με την Αγία Σοφία”, τόνισε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καλώντας τις τουρκικές Αρχές να επιδείξουν “σύνεση”. Την ίδια ώρα, το Κρεμλίνο ελπίζει ότι η Τουρκία θα λάβει υπόψη της ότι η Αγία Σοφία είναι ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, αλλά θεωρεί ότι η απόφαση για το μέλλον της είναι “εσωτερική υπόθεση της Τουρκικής Δημοκρατίας”. “Η Αγία Σοφία είναι σύμβολο ανοχής, διαλόγου και δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτά τα γεγονότα για να τροφοδοτήσουμε διαφωνία οποιασδήποτε μορφής μεταξύ των θρησκειών”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ.

Την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Ιουλίου, μετά τη 1:00 μμ, θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ για τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού. Κατόπιν, οι υποψήφιοι θα πρέπει να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο, με τελική ημερομηνία τις 17 Ιουλίου.

Νέες ταΐστρες για τα αδέσποτα τοποθετεί ο Δήμος Αθηναίων σε σημεία που υπέδειξαν οι δημότες, ενώ ελέγχονται για την σωστή λειτουργία τους και αυτές που είναι ήδη τοποθετημένες σε περισσότερα από 30 σημεία στην πόλη. Περισσότερα θα μας πει ο Γιώργος Μανουσακάκης…

Στη διεθνή επικαιρότητα… Η Γκισλέιν Μάξγουελ, η πρώην συνεργάτιδα του πολυεκατομμυριούχου χρηματιστή, Τζέφρι Επστάιν, η οποία συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ με την κατηγορία της σωματεμπορίας ανηλίκων κοριτσιών, θα προσαχθεί την Παρασκευή ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή της Νέας Υόρκης.

Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αύριο, στην Αττική – βελτίωση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 31 βαθμοί Κελσίου – 32 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα