back to top
23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Τι θα θέλατε να βελτιωθεί στο Μητροπολιτικό Πάρκο Α. Τρίτσης;

Διαβάστε επίσης

Ενώ με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες αναμόρφωσης και αναβάθμισης του μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» από την Περιφέρεια Αττικής, οι υπεύθυνοι του φορέα διαχείρισης ζητούν την βοήθεια των πολιτών για την ανάδειξη των ωφελειών και παράλληλα των σημείων βελτίωσης του.

Έρευνα για τις απόψεις των πολιτών

Η συνδρομή των πολιτών αφορά στην συμμετοχή τους σε μία δειγματοληπτική έρευνα τόσο στους επισκέπτες του πάρκου όσο και σε όσους το επιθυμούν διαδικτυακά.

Η επιμέλεια της συγκεκριμένης έρευνας ανήκει στην κοινωνιολόγο του Φορέα Διαχείρισης Ελευθερία Τσουλάκου και έχει στόχο να αναδείξει τις απόψεις των επισκεπτών για το Πάρκο. «Είναι πολύ σημαντικό να διαβάσετε με προσοχή τις ερωτήσεις και να απαντήσετε όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη ακρίβεια. Δεν υπάρχουν σωστές ή λανθασμένες απαντήσεις, για αυτό παρακαλείσθε να δώσετε τις απαντήσεις που σας εκφράζουν περισσότερο» αναφέρεται στην εισαγωγή της έρευνας.

Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς. Η συμπλήρωση απαιτεί λίγα λεπτά και η συμμετοχή είναι εθελοντική και πολύτιμη για την προστασία και ανάδειξη του Πάρκου.

Το link με το ερωτηματολόγιο μπορείτε να το δείτε εδώ

Τα έργα αναβάθμισης

Με τη δέουσα υπομονή, κατανόηση και αλληλεγγύη, το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» θα μετατραπεί σταδιακά σε μια όαση πρασίνου, πολιτισμού, ιστορίας , αναψυχής και εκπαίδευσης. διαμηνύει ο Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας στο Πάρκο έχουν ήδη υλοποιηθεί και δρομολογούνται έργα υποδομής και αποκατάστασης των ελλείψεων των προηγούμενων ετών, τα οποία υλοποιούνταν κανονικά, ακόμα και την περίοδο έξαρσης της πανδημίας.

Ειδικότερα, υλοποιούνται εργασίες κλαδέματος υψηλών δέντρων και εργασίες αποψίλωσης και επισκευάζεται το δίκτυο Πυρόσβεσης που είχε παραδοθεί κατεστραμμένο από την προηγούμενη διοίκηση.

Παράλληλα αποκαθίσταται και επισκευάζεται το δίκτυο του ηλεκτροφωτισμού και ταυτόχρονα επισκευάζονται το σύνολο των φωτοβολταικών ιστών, που ενώ τοποθετήθηκαν το προηγούμενο έτος, λειτουργεί μόνο το 10% αυτών.

Επιπλέον, ενεργοποιήθηκαν όλες οι γεωτρήσεις του Πάρκου, που είχαν τεθεί σε αχρηστία τα προηγούμενα έτη, και κατασκευάστηκε δίκτυο υδροδότησης ενοποιώντας τες, με αποτέλεσμα στο κανάλι να υπάρχει τρεχούμενο νερό, και να ανέβει σημαντικά η στάθμη της μεγάλης λίμνης, εξαλείφοντας τις εικόνες εγκατάλειψης του περσινού καλοκαιριού.

Επίσης, ξεκίνησαν οι προπαρασκευαστικές εργασίες της στεγανοποίησης της κεντρικής λίμνης, με την απομάκρυνση της πανίδας αυτής, τηρώντας τις αρχές και τις αξίες της βιοποικιλότητας, σύμφωνα με τις υποδείξεις και την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ακόμα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης, αποφάσισε την υδροδότηση του Πάρκου από το πηγάδι «Πρέση» και ξεκίνησαν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την δημοπράτηση του έργου.

Με τις υπηρεσίες της 24ωρης φύλαξης του Πάρκου, έχουν αποσβεστεί πλήθος παραβατικών συμπεριφορών εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου, καθώς ειδοποιείται άμεσα από τους φύλακες του Πάρκου και η Άμεσος Δράση.

Τέλος, μελετάται η εγκατάσταση ενός αρδευτικού συστήματος για τα μικρά δέντρα τα οποία έχουν ανάγκη ποτίσματος από την Δασολόγο του Πάρκου και μέχρι την κατασκευή αυτού, υδροφόρες της Περιφέρειας και των όμορων Δήμων συνδράμουν στο εβδομαδιαίο πότισμα των δέντρων και των φυτών του Πάρκου.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα