back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 00:00

Διαβάστε επίσης

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της τουριστικής περιόδου, με το άνοιγμα των αεροδρομίων. Η Ευρωπαϊκή Ενωση ανοίγει από σήμερα τα σύνορά της, με την ανακοίνωση της λίστας, που περιλαμβάνει 14 ασφαλείς τρίτες χώρες, συν την Κίνα η οποία θα συμπεριληφθεί ,εφόσον ανοίξει και εκείνη τα σύνορά της, για τους επισκέπτες από την Ευρώπη. Εκτός λίστας είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Βραζιλία, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σουηδία.

Μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας από την Κω, με την υπογραφή συμφώνου στρατηγικής μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και του γερμανικού ταξιδιωτικού ομίλου διεθνούς εμβέλειας TUI. Στόχος η έλευση του 50 % των τριών εκατομμυρίων επισκεπτών που είχε φέρει πέρυσι ο διεθνής ταξιδιωτικός όμιλος.

“Θα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη τουριστική περίοδος, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό” δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ,απευθυνόμενος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Η κυβέρνηση -συμπλήρωσε – είναι έτοιμη να κάνει πρόσθετες παρεμβάσεις για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας.

Επιστρέφουν από σήμερα στην εργασία τους οι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, καθώς παύει η ειδική άδεια απουσίας ,που ίσχυε λόγω της πανδημίας.

20 νέα κρούσματα κορονοιού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο ,ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 3.409 .Συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για τη Novartis, ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή.

Με κοινή τους δήλωση, κατηγορούν τη ΝΔ για επιχείρηση μετατροπής της προανακριτικής επιτροπής σε παραθεσμικό και αντιδημοκρατικό εργαλείο συσκότισης της αλήθειας και παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης.

“Αυτή τη στιγμή υπάρχει στη χώρα θεσμική τάξη, δημοκρατική και θεσμική κανονικότητα, κάτι που είναι ίσως η ισχυρότερη απάντηση σε όσους επιχείρησαν να στήσουν μία πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης των θεσμών”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Ο κ. Τσίπρας έχει πλήρως την πολιτική ευθύνη για όλα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας ,για τις παραδικαστικές ενέργειες κορυφαίων υπουργών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ”, σημείωσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Στο μεταξύ, κατατέθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής έκθεση από ιδιώτη πραγματογνώμονα που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ηχητικό με τη συνομιλία Παππά- Μιωνή, δεν έχει υποστεί αλλοίωση, έχουν γίνει όμως περικοπές . Φερόμενος αποστολέας της έκθεσης είναι ο Σάμπυ Μιωνή.

6.620 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και αλκοόλ την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα ,σύμφωνα με την Τροχαία.

ΔΙΕΘΝΗ

13 νεκροί και αρκετοί τραυματίες, μετά την ισχυρή έκρηξη από διαρροή αερίου σε κλινική στην Τεχεράνη .

Ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 1,6 δις. ευρώ θα παράσχει η Γερμανία στη Συρία και τις γειτονικές χώρες ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21(έναν) έως 37 βαθμούς Κελσίου.

27 βαθμοί αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα