back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Και ο Pepper στη μάχη κατά του κορονοϊού στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Διαβάστε επίσης

To αεροδρόμιο της Αθήνας επιστράτευσε τα δύο δημοφιλή ρομπότ, Pepper, που ήδη είχε στη διάθεσή του για να ενημερώνουν, με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, τους ταξιδιώτες για τα μέτρα προστασίας, που πρέπει να τηρούν (σε Ελληνικά και Αγγλικά).

Ο Pepper, με όψη παιδιού, που είναι το πρώτο διαδραστικό humanoid robot και δημιουργήθηκε από τη SoftBank Robotics, πλέον, φορά μάσκα, φτερνίζεται στους αγκώνες του, λυπάται που δεν μπορεί να αγκαλιάσει τους επισκέπτες της χώρας μας και δίνει οδηγίες και συμβουλές προστασίας από την Covid19.

Την νέα εφαρμογή για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, ανέπτυξε και εγκατέστησε στο ρομπότ Pepper, η Mobile Technology που εκπροσωπεί στη χώρα μας την SoftBank Robotics.

Να θυμίσουμε ότι οι προηγούμενες εφαρμογές έδιναν στον Pepper την δυνατότητα να μιλά στους Κινέζους επιβάτες στη μητρική τους γλώσσα, να εξυπηρετεί ελληνόφωνους και αγγλόφωνους επιβάτες που θέλουν να ενημερωθούν για τον καιρό, τις πτήσεις κ.α. Επίσης να διασκεδάζει με κουίζ πολλαπλών απαντήσεων για τον Παρθενώνα, καθώς και με παιχνίδι εκπαιδευτικού περιεχομένου, ενώ παράλληλα να διεξάγει σύντομη έρευνα ικανοποίησης κοινού.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα