back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Η πρόληψη της αυτοκτονίας σε περιόδους κρίσης» 

Διαβάστε επίσης

Το 90% των αυτοκτονιών θα μπορούσε να προληφθεί

Τη 2η Ανοιχτή Ψηφιακή Εκδήλωση- Webinar με θέμα «Η πρόληψη της αυτοκτονίας σε περιόδους κρίσης» διοργανώνει το Κέντρο για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, το οποίο λειτουργεί από την ΜΚΟ Κλίμακα, την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020, από τις 6.00 μ.μ. έως τις 8.00 μ.μ. Ομιλητής θα είναι ο Κυριάκος Κατσαδώρος, ψυχίατρος, επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας & της 24ωρης Γραμμής Παρέμβασης για την Αυτοκτονία – 1018.

Πού απευθύνεται

Η εκδήλωση απευθύνεται στο ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται για ένα από τα μείζονα ζητήματα δημόσιας υγείας, την αυτοκτονία και τις επιπτώσεις που έχει σε πολλαπλά περιβάλλοντα και επίπεδα (νοσοκομεία, εργασιακοί χώροι, μετρό, φυλακές, άτομα τρίτης ηλικίας, κ.α.).

Κλίμακα

Στόχος

Σύμφωνα με τους ειδικούς, περισσότερο από το 90% των αυτοκτονιών θα μπορούσε να προληφθεί, έτσι το webinar φιλοδοξεί να μεταφέρει αυτήν τη γνώση και να προτείνει στρατηγικές προκειμένου να μειωθεί ο αυξανόμενος αριθμός των αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών.

«Η ορθή αξιολόγηση των αυτοκαταστροφικών ασθενών εξακολουθεί να παραμένει ζητούμενο και η ανάδειξη των ευθυνών προς αυτήν την κατεύθυνση, στο πλαίσιο της εφαρμογής μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής πρόληψης της αυτοκτονίας είναι αναγκαία προκειμένου να αποφύγουμε αυτούς τους άδικους, πρόωρους θανάτους» επισημαίνουν οι επιστήμονες της ΜΚΟ Κλίμακα.

Η παρακολούθηση της ομιλίας είναι δωρεάν και διεξάγεται στο πλαίσιο κύκλου εκπαιδευτικών ομιλιών από το Κέντρο για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας.

Για να συμμετέχετε στο webinar εγγραφείτε εδώ:

Όταν δεν υπάρχει ελπίδα, υπάρχει βοήθεια

Η ΚΛΙΜΑΚΑ λειτουργεί από το 2007, τη Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία με το νούμερο 1018. Η Γραμμή λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα και δέχεται κλήσεις από κινητό ή σταθερό τηλέφωνο, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, με αστική χρέωση. Οι κλήσεις είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα