back to top
19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ύστατη προσπάθεια τόνωσης της αγοράς οι θερινές εκπτώσεις – Πρεμιέρα στις 13 Ιουλίου

Διαβάστε επίσης

Δραματική είναι η κατάσταση στα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας μετά την επαναλειτουργία τους καθώς ο τζίρος καταγράφει μείωση 80%. Η έλλειψη τουριστών αλλά και το μειωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον οδηγεί σε απόγνωση τους εμπόρους που βρίσκονται για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με λουκέτα.

Μεγάλο ποσοστό εξ αυτών σκέπτεται να κλείσει την επιχείρησή του καθώς η πτώση του τζίρου στη μετά lockdown εποχή είναι κατακόρυφη ενώ αρκετοί καταστηματάρχες αποφάσισαν να μην ανεβάσουν ακόμη τα ρολά καθώς τα βασικά τους έσοδα είναι από τους τουρίστες που πλέον είναι… ανύπαρκτοι.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων ανησυχούν για το μέλλον τους και ζητούν τη στήριξη της Πολιτείας έτσι ώστε να μπορέσουν να επανέλθουν στην προ – κορονοϊού εποχή και να σταθούν εκ νέου στα πόδια τους.

Αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις

Πρεμιέρα τη Δευτέρα 13 Ιουλίου αναμένεται να κάνουν οι θερινές εκπτώσεις για το 2020 που θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου.

Οι έμποροι, πάντως, ζητούν να μετατεθούν οι ημερομηνίες. Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό προ περίπου 2 μηνών, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, είχε ζητήσει να μετατοπιστεί για την παρούσα χρονιά η έναρξη των τακτικών θερινών εκπτώσεων κατά 15 μέρες, δηλαδή αρχές Αυγούστου.

Ο λόγος είναι για να δοθεί περισσότερος ωφέλιμος χρόνος στις επιχειρήσεις να διαθέσουν τα αποθέματά τους που έμειναν αδιάθετα κατά την περίοδο του υποχρεωτικού κλεισίματος λόγω της πανδημίας.

Πάντως οι φετινές εκπτώσεις θα είναι δελεαστικές καθώς οι καταστηματάρχες είναι αποφασισμένοι να μειώσουν τις τιμές τους έως και 80%.

Ανοιχτά πάντως θα παραμείνουν τα καταστήματα την Κυριακή 19 Ιουλίου ωστόσο με βάσει υπουργική απόφαση του 2018 προβλέπεται ότι σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές από τον Μάΐο μέχρι και τον Οκτώβριο. Σε αυτές τις περιοχές συμπεριλαμβάνεται και το κέντρο της Αθήνας.

Athens is back: Προσφορές σε εμπορικά και εστιατόρια

Σε εξέλιξη βρίσκεται το «Athens is Back» , μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών και φορέα υλοποίησης την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου (ΕΑΤΑ) που έχει ως στόχο τη στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα και απευθύνεται σε κατοίκους καθώς και επισκέπτες της πόλης. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, δημιουργήσαμε την πλατφόρμα «Athens is Back» μέσα από την οποία καλούμε τις επιχειρήσεις της πόλης να προβάλλουν τις τρέχουσες προσφορές και εκπτώσεις τους στο κοινό.

‘Ήδη στην ιστοσελίδα https://athensisback.gr/offers οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν για τις προσφορές που παρέχουν εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζουν και το 50%.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα