back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μεγάλος Περίπατος: Ξανά στο επίκεντρο της κριτικής στο Δημοτικό Συμβούλιο

Διαβάστε επίσης

Η έλλειψη διαφάνειας και διαβούλευσης, το υψηλό κόστος αλλά και ο σχεδιασμός που δεν έλαβε υπόψη τους ανθρώπους με αναπηρίες ήταν τα βασικά σημεία της κριτικής της δημοτικής αντιπολίτευσης, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τον Μεγάλο Περίπατο.

Μπαίνουν παγκάκια των 5.200 ευρώ, Νάσος Ηλιόπουλος-Ανοιχτή Πόλη
“Είχαμε ξαναρωτήσει στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο με ποια διαδικασία έχει γινει το γραφείο το οποίο δουλεύει το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο. Έχει γίνει ανάθεση, υπήρξε περιορισμένη πρόσκληση; Η εντολή στο πλαίσιο μέσα στο οποίο δουλεύει το συγκεκριμένο περιλαμβάνει ρήτρες οι οποίες προστατεύουν την κατοικία, το λιαναμπόριο, τη μεταποίηση; Δε πήραμε απάντηση.
Σε όλη την Πανεπιστημίου δεν υπάρχει ούτε ένας χώρος για να σταματήσει ένα άτομο με αναπηρία και να συναρμολογήσει το αμαξίδιο του.
Όταν το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε για μέτρα χαμηλού κόστους δεν μπορεί κανείς να πει ότι αυτό συνδέεται με το ότι μπαίνουν ζαρντινιέρες με 4.600 ευρώ και παγκάκια των 5.200”.

Να μη φοβηθούμε τον διάλογο, Παύλος Γερουλάνος- Αθήνα Είσαι Εσύ
“Ο Μεγάλος Περίπατος έχει δημιουργήσει αντιδράσεις. Αυτή η αντίδραση είναι χωρίς σκέψη και περιεχόμενο από πίσω. Πολλές φορές όμως έχει και σκέψη και περιεχόμενο γι’ αυτό να μη φοβηθεί η Δημοτική Αρχή να ανοίξει το θέμα σε δημόσια διαβούλευση.
Ένας τυφλός χτυπήθηκε από ποδήλατο επειδή δεν υπήρχε ο τρόπος να προφυλαχθεί. Τέτοια ζητήματα όσο πιο γρήγορα τα φέρουμε εδώ, τόσο καλύτερα θα τα λύσουμε.
Να μη φοβηθούμε τον διάλογο με την κοινωνία. Εμείς το κάνουμε σαν παράταξη αλλά είναι σημαντικό να γίνει από τη Δημοτική Αρχή”.

Να ψηφίσουμε αναστολή των εργασιών, Νίκος Σοφιανό-Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας
“Για τη “Μεγάλη Περιπέτεια” τον Αύγουστο λήγουν οι τρεις μήνες. Πρέπει να υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αναστολή των εργασιών, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός από τη Λαϊκή Συσπείρωση και΄κάλεσε τους δημοτικούς συνδυασμούς να ψηφίσουν αναστολή αυτής της ταλαιπωρίας και να δοθεί η δυνατότητα να ακουστεί η φωνή των εμπορων”.

Πογκρόμ των κατοίκων του κέντρου, Γιώργος Καραμπελιάς-Αθήνα για την Ελλάδα
“Ο κ. Δήμαρχος παρανομεί ασύστολα. κάνει κάτι το οποίο έχει βγάλει από τα ρούχα του όλους τους κατοίκους του κέντρου και τους επαγγελματίες.
Συνεχίζεται στην λογική του rethink Athens, του ιδρύματος Ωνάση- το οποίο είναι εκείνο που καταστρέφει τον πολιτισμό της Αθήνας μεταβάλλοντας τον σε ένα “παγκοσμιοποιητικό σκουπίδι”. Υπάρχει ένα ανελέητο πογκρόμ των κατοίκων του κέντρου προκειμένου να περάσει η περιοχή σε χέρια επιτηδείων που θα πλουτίσουν”.

Ο “Μεγάλος Περίδρομος”, Πέτρος Κωνσταντίνου-Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
“Είμαστε σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση δαγκώνει άγρια, έρχεται ένα μεγάλο πατατράκ. Η συζήτηση για τον Μεγάλο Περίπατο κινδυνεύει να χάσει αυτή την εικόνα. Είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη επίθεση της κυβέρνησης σε εργασιακά δικαιώματα, ιδιωτικοποιεί το νερό, απολύει εκπαιδευτικούς. Το να μιλήσουμε για τον “Μεγάλο Περίδρομο” των μεγάλων συμφερόντων είναι σα να πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα”.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα