back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

«Κάθε σύμπτωση έχει ψυχή» του Φάμπιο Στάσι

Διαβάστε επίσης

Μετά τη «Χαμένη αναγνώστρια», ο δημοφιλής Ιταλός συγγραφέας επιστρέφει για μία ακόμη φορά στον αξιαγάπητο μοναχικό ήρωα του.

Ο άνεργος καθηγητής Βίντσε Κόρσο έχει καταφύγει σε ένα διαφορετικό και εναλλακτικό επάγγελμα, τη θεραπεία ασθενών μέσα από την πρόταση ενός κατάλληλου βιβλίου. Και αυτήν τη φορά, ο ιδιότυπος βιβλιοθεραπευτής έρχεται αντιμέτωπος με μια νέα υπόθεση, όταν μια μυστηριώδης γυναίκα ζητάει τη βοήθεια του για να ξεδιαλύνει το μυστήριο πίσω από τα σκόρπια παραθέματα ενός βιβλίου. Μέσα από ποικίλες λογοτεχνικές αναφορές, ο πρωταγωνιστής έρχεται αντιμέτωπος με τα δικά του εσωτερικά διλήμματα, τη διαστροφή της ανάγνωσης και την «αμείλικτη ακτινογραφία μιας ακόμα μοναχικής ζωής».

Ένα πολύβουο ταξίδι στη Βαβέλ της πραγματικότητας και της λογοτεχνίας, ειπωμένο με μια χαρισματική αφηγηματική άνεση, βασικό προσόν του βραβευμένου συγγραφέα.
«Από πολύ καιρό ζω σ’ ένα σύμπαν κατοικημένο από φαντάσματα. Η μνήμη μου πυρπολείται από περιεχόμενα, προμετωπίδες, οπισθόφυλλα. Έχει χάσει τη μορφή και το πλαίσιο της απτής εμπειρίας. Κάθε βιβλίο που διαβάζω είναι ένα μέτρο γης που κλέβω από την πραγματικότητα».

Το μυθιστόρημα του Φάμπιο Στάσι «Κάθε σύμπτωση έχει ψυχή» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος σε μετάφραση Δήμητρας Δότση.

Κώστας Μοστράτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα