back to top
15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19.00

Διαβάστε επίσης

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο, σε αγροτοδασική έκταση επί της οδού Δημητσάνας, στην Βάρη. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες, 4 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο. Το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές.

23 νέα κρούσματα του κορωνοϊου στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας. 6 κρούσματα εντοπίζονται στην Καστοριά, 3 στη Λέσβο, 3 στη Σύρο, 2 στην Παραμυθιά, και 8, σε άτομα που ταξίδεψαν με αεροπλάνο στη χώρα μας. Ο αριθμός των θανόντων παραμένει στους 191, ενώ 11 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας..

Το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοίου -όταν αναπτυχθεί – θα πρέπει να είναι παγκόσμιο δημόσιο αγαθό το οποίο θα διανεμηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, χωρίς να εργαλειοποιηθεί στο όνομα του κέρδους, τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Συνόδου για την covid-19. ‘’Mία απειλή που αφορά ολόκληρο τον κόσμο πρέπει να λάβει ανάλογη, παγκόσμια απάντηση’’ επεσήμανε ο κ Μητσοτάκης, ενώ ανέφερε ότι η χώρα μας έχει μέχρι στιγμής συνεισφέρει 3 εκατομμύρια ευρώ στην εκστρατεία του Coronavirus Global Response, για την ισότιμη πρόσβαση στη διάγνωση και θεραπεία του νέου κορονοϊού, αλλά και την ανάπτυξη εμβολίου που θα διατίθεται σε όλους, σε προσιτή τιμή. Έως αυτή την ώρα, η πρωτοβουλία αυτή, η οποία ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είχε συγκεντρώσει 9,8 δισεκατομμύρια ευρώ, χάρη στη συμμετοχή δεκάδων χωρών, θεσμών και οργανισμών.

Στο πλαίσιο των μέτρων της πανδημίας, υποχρεωτική θα είναι – από σήμερα και έως τις 31 Αυγούστου – η συμπλήρωση της ειδικής φόρμας εντοπισμού επιβατών (Passenger Locator Form) από όλους τους ταξιδιώτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με οδηγία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, όλοι όσοι επιθυμούν να έρθουν στην χώρα μας, θα πρέπει, 48 ώρες πριν το check in της πτήσης τους, να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο, παρέχοντας μεταξύ άλλων πληροφορίες για το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα, τη διεύθυνση διαμονής τους, και άλλα στοιχεία απαραίτητα, για τον εντοπισμό και την ιχνηλάτηση των επαφών τους, εάν παραστεί ανάγκη.

===

Νέα όψη στην Πατησίων από σήμερα, καθώς ολοκληρώνονται οι εργασίες καθαρισμού από τα γκράφιτι, αλλά και η απολύμανση των πεζοδρομίων.. ‘’Η Πατησίων έχει το αποτύπωμα της Αθηναϊκής ιστορίας. Είναι ο κρίκος που συνδέει την Ομόνοια με το Αρχαιολογικό Μουσείο. Οι βόλτες στην Πατησίων γίνονται διαφορετικές’’ έγραψε στα μέσα μαζικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος με την ευκαιρία των έργων, βρέθηκε στην περιοχή και συνομίλησε με καταστηματάρχες και κατοίκους.

Σήμερα εξάλλου ολοκληρώνεται στην Πανεπιστημίου, το τμήμα από την Ιπποκράτους μέχρι την Πατησίων, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για τον Μεγάλο Περίπατο. Από τις δέκα το βράδυ, τη σκυτάλη παίρνει η πλατεία Συντάγματος, όπου θα δημιουργηθεί νέος, επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας, στο τμήμα που ενώνει τη Σταδίου με την Φιλελλήνων. ‘Τη Δευτέρα το πρωί οι Αθηναίοι θα δουν μία υπέροχη Πανεπιστημίου και μία έτοιμη πλατεία Συντάγματος που θα λείπουν μόνο οι φοίνικες, οι οποίοι θα τοποθετηθούν μέσα στην εβδομάδα’’ είπε στον Α984, ο αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως, Βασίλειος – Φοίβος Αξιώτης.

Κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί δημοσίως και με σαφήνεια για το εάν γνώριζε για όσα αναφέρονται στη συνομιλία του τέως Υπουργού Νίκου Παππά με τον επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας. “Αν πιστεύουν πως τους ευνοεί ένα ριμέικ του βρώμικου 89, ας διευρύνουν το κατηγορητήριο και ας με συμπεριλάβουν. Διαφορετικά ας σταματήσουν αυτόν τον κατήφορο που οδηγεί στον βούρκο την πολιτική ζωή του τόπου” είπε μεταξύ άλλων.. “Ο κ Τσίπρας αντί να απολογηθεί για τις παρακρατικές μεθόδους των συγκυβερνητών και των στενών συνεργατών του, ζητάει και τα ρέστα” σχολίασε η ΝΔ.

«Οι αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή, έρχονται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία με μεγάλο δείκτη αβεβαιότητας», αναφέρει η Φώφης Γεννηματά σε άρθρο της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

Σε αγγειοπλαστική επέμβαση υποβλήθηκε χθες, ο Μητροπολίτης Τιράννων και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος, καθώς διαπιστώθηκε σθένωση της στεφανιαίας αρτηρίας. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η πορεία της ανάρρωσης κρίνεται ικανοποιητική και σε δύο ημέρες θα επανέλθει στην Αρχιεπισκοπή.

Η πλατεία του Αγίου Παύλου, στην 1η Δημοτική κοινότητα στην περιοχή του Αγίου Παύλου, ήταν σήμερα στο πρόγραμμα καθαρισμού και αποκατάστασης, που οργάνωσαν τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα