back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Σπ. Μεζίτης: Oι Έλληνες γιατροί στην «πρώτη γραμμή» για την θεραπεία του νέου κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Για την πρώτη παγκόσμια τηλεδιάσκεψη Ελλήνων Ομογενών Ιατρών για τον νέο κορονοϊο, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 100 Έλληνες γιατροί και επιστήμονες αλλά και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε ο Συντονιστής τηλεδιάσκεψης, Καθηγητής στον Πανεπιστήμιο Κορνέλ της Νέας Υόρκης, ενδοκρινολόγος, ιδρυτής και πρόεδρος της Ομοσπονδίας συλλόγων Ελλήνων Ιατρών στη Βόρεια Αμερική, Σπύρος Μεζίτης στην εκπομπή «Μια Ημέρα στην Αθήνα» και στον Γιώργο Αποστολίδη.

Όπως τόνισε: «από τα συμπεράσματα της πρώτης παγκόσμιας τηλεδιάσκεψης, Ελλήνων Ομογενών Ιατρών, είναι ότι οι Έλληνες γιατροί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή θεραπείας του κορονοϊού. Όλοι οι συμμετέχοντες συμφωνούν με τα μέτρα προστασίας του κορονοιού και η ελληνική ιατρική κοινότητα πέτυχε παγκόσμια επικοινωνία με σκοπό τη συνεργασία και τη σωτηρία ανθρωπίνων ζωών. Γίνεται τεράστια προσπάθεια παντού και ιδιαίτερα στην Ελλάδα που έχει πετύχει να ελέγξει την επιδημία και τώρα ελπίζουμε με τον τουρισμό να πετύχει να δεχτεί αποδήμους και ξένους με ασφάλεια».

Ο κ. Μεζίτης είπε ότι ο πρώτος ομιλητής ήταν ο ο Ελληνοαμερικανός, Γιώργος Γιανκόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής Regeneral, ο οποίος παρουσίασε την καινοτόμο μέθοδο της εταιρείας για την ανάπτυξη αντιικών φαρμάκων. «Σύντομα ελπίζουμε αυτά τα φάρμακα ότι θα είναι αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση του covid», τόνισε.

Για την αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ

«Σήμερα είχαμε αύξηση των κρουσμάτων στην Αμερική, έχουμε 35000 νέα κρούσματα. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη αύξηση που βλέπουμε από την αρχή του κορονοϊού στις ΗΠΑ και αυτό έχει μεγάλη σχέση με τα προστατευτικά μέτρα που δεν ακολουθούνται από ορισμένες πολιτείες κυρίως στο νότο και δυτικά». Αυτό τόνισε ο κ. Μεζίτης ενώ ξεκαθάρισε ότι «η Νέα Υόρκη έχει πετύχει οι θάνατοι να είναι λιγότεροι από 30 καθημερινά. Μέσα Απριλίου ήταν 800».

Σχολιάζοντας την απόφαση της Νέας Υόρκης να επιβάλλει καραντίνα στους επισκέπτες που έρχονται από αμερικανικές πολιτείες με υψηλό ιικό φορτίο, ο κ. Μεζίνης σχολίασε ότι «βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση επανεκκίνησης της οικονομίας στη Νέα Υόρκη».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα