back to top
21.6 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

21.6 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Παπαγγελόπουλος: Πράξη κατασκοπείας η ηχογράφηση Μιωνή

Διαβάστε επίσης

Για κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδος κατηγόρησε τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με αφορμή την ηχογραφημένη του συνομιλία με το Νίκο Παππα.

Κατά την έκτη ημέρα κατάθεσης του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο κ Παπαγγελόπουλος φέρεται να είπε «η δημοσιοποίηση των πληροφοριών που αφορούν σε Έλληνα και ξένο αξιωματούχο συνιστά περίπτωση κατασκοπείας. Λέει ο κ. Μιωνής ότι μας έχει φλομώσει η Μοσάντ στις πληροφορίες. Και βεβαίως μπορεί. Κοινοποιείται όμως αυτό; Αυτά τα διαβάζουν ξέρετε κι άλλες χώρες, εχθρικές με το Ισραήλ. Για να ξέρουμε ποιοι είναι εγκληματίες σε αυτή τη χώρα και ποιοι είναι οι πατριώτες», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι το υλικό της ηχογράφησης είναι παράνομο και η επιτροπή δεν θα έπρεπε να το αποδεχθεί.

«Δεν τίθεται θέμα αρμοδιότητας διότι είμαστε δικαστικό όργανο που ερευνούμε την  υπόθεση διαφθοράς και σε κάθε περίπτωση το στείλαμε στην εισαγγελία. Δηλαδή τί ζητάτε να αποκρύψουμε το ηχητικό»; αναρωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης.

Πάντως ο πρώην αναπληρωτής χαρακτήρισε το ηχητικό ως μια ωδή στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης: «Είμαι ο άνθρωπος που δεν υπέκυπτε. Δεν με πλήττει εμένα, να γραφτεί στον τάφο μου “Ο άνθρωπος που δεν υπέκυψε”».

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσε και η χθεσινή εκτίμηση του ότι θα παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο με την Ελένη Τουλουπάκη και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς ως συμμετέχοντα πρόσωπα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους και θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία διάσταση με το Νίκο Παππά και πως «οι άνθρωποι της αριστεράς δεν πουλάνε τους φίλους τους».

Οι συνεδριάσεις της Προανακριτικής πάντως μετρούν αντίστροφα καθώς όπως όλα δείχνουν, στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της άλλης θα ολοκληρωθεί η κατάθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και θα ξεκινήσει η συγγραφή του πορίσματος, προκειμένου εντός του Ιουλίου να γίνει συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και στη συνέχεια με μυστική ονομαστική ψηφοφορία οι βουλευτές να αποφασίσουν για την παραπομπή ή όχι του κ. Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα