back to top
16.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

16.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Σε εγρήγορση οι αρχές στη Θεσπρωτία μετά τα 7 κρούσματα στην Παραμυθιά – Κλείνουν προληπτικά τα σχολεία

Διαβάστε επίσης

Στη Θεσπρωτία σπεύδει εκτάκτως το πρωί της Δευτέρας κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, μετά την καταγραφή 7 κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή της Παραμυθιάς.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, από τον έλεγχο δειγμάτων που έγινε από το Εργαστήριο του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαπιστώθηκαν θετικά κρούσματα σε δύο αδελφές 52 και 59 χρόνων από την Παραμυθιά και άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών.

Σημειώνεται ότι μετά από συνεννόηση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Σουλίου, σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παραμυθιά.

Νωρίτερα τη Κυριακή, σε προληπτική, προσωρινή, καραντίνα τέθηκε το ιατρικο και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Φιλιατών, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος κορονοϊού στη Θεσπρωτία. Πρόκειται για μια γυναίκα 52 ετών από την Παραμυθιά.

Στο Κέντρο Υγείας , όπου προσήλθε αρχικώς η 52χρονη, έχει γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους ενώ για προληπτικούς και μόνο λόγους , για μια εβδομάδα το Κέντρο Υγείας θα εξυπηρετεί μόνο επείγοντα περιστατικά ενώ αναστέλλεται η συνταγογράφηση, η εξέταση τακτικών περιστατικών και η λειτουργία των ιατρείων.

Ελενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα