back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών Λαμίας, από γέφυρα Κολοκυνθούς μέχρι Νέα Φιλαδέλφεια, στην Αθηνών Κορίνθου, στην έξοδο, στο ύψος του Σκαραμαγκά καθώς και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά. 

Σε ισχύ από σήμερα τα μέτρα της Τροχαίας ενόψει θερινής περιόδου με εντατικούς ελέγχους στους αυτοκινητοδρόμους. Απαγορεύεται από τις τέσσερις το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ στο ρεύμα εξόδου των Εθνικών οδών η κίνηση φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου. 

 

Οι διαφωνίες των κρατών μελών της ΕΕ για τη σύσταση και χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης, θα τεθούν στη σημερινή σύνοδο κορυφής, μέσω τηλεδιάσκεψης, στις 11 το πρωί.  

«Υπάρχει ακόμη δρόμος μέχρι τη συμφωνία και απαιτείται σκληρή δουλειά τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες» τόνισε στην επιστολή του προς τους 27 ηγέτες ο πρόεδρος του Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.  

Συμφωνία στη Σύνοδο του Ιουλίου, προέβλεψε ο Επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι. Τον Ιούλιο αναλαμβάνει η Γερμανία την προεδρία της Ένωσης, με το Βερολίνο να φέρεται διατεθειμένο να αυξήσει έως και 40% τη συμμετοχή του στον κοινοτικό προϋπολογισμό. 

 

Το μήνυμα πως «ξαναπιάσαμε το νήμα της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία των οικονομικών ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου», έστειλε ο υπ. Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με δήλωσή του μετά την επίσκεψή του στο Κάιρο 

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Αλ Αχράμ, ο κ. Δένδιας απηύθυνε προειδοποίηση στον αραβικό κόσμο για τις τουρκικές επιδιώξεις και τις επιπτώσεις τους στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου.  

Νέα δεδομένα στη σύρραξη της Λιβύης και την εμπλοκή της Τουρκίας στην περιοχή, προκαλεί δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, υπάρχει συμφωνία για συνεργασία ΗΠΑ – Τουρκίας στο θέμα Λιβύης, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Τραμπ.    

 

Έκτος θάνατος σε 4 ημέρες ασθενούς από επιπλοκές λόγω κορωνοιού στον Εχίνο Ξάνθης. Πρόκειται για 70χρονη γυναίκα με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Στους 189 ο συνολικός αριθμός των θυμάτων.  

  

Ξεπέρασαν τις 453.000 οι νεκροί παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Περισσότερα από 8.464.000 τα κρούσματα. 

Στο επίκεντρο της πανδημίας η Βραζιλία: 1.238 θάνατοι και 22.765 κρούσματα σε 24 ώρες. 

Στη Χιλή, με 3 χρόνια φυλάκιση είναι πλέον αντιμέτωποι οι παραβάτες των μέτρων, καθώς οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 ξεπέρασαν τους 3.800 και οι μολύνσεις τις 225.000. 

  

Να επικοινωνήσουν με την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής καλεί η αστυνομία όσους πολίτες έχουν να καταθέσουν στοιχεία για τη δράση του αδίστακτου 47χρονου που εμφανιζόταν ως γιατρός και προκάλεσε το θάνατο τριών ασθενών. Η υπόθεση συζητήθηκε στο δσ του Ιατρικού Συλλόγου Ασθενών, το οποίο ζήτησε ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον έλεγχο γνησιότητας των πτυχίων των μελών του. 

  

Στο μαθήματα της Κοινωνιολογίας και της Βιολογίας διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Πρώτος σχολιασμός των θεμάτων από τους καθηγητές του Ομίλου Φροντιστηρίων ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ στο δελτίο ειδήσεων στις 12 και ανάλυσή τους στο κεντρικό δελτίο στις 2.   

 

Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ, όταν ο Στρατός ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά πολύ κοντά στην ΒΙ.ΑΛ., στη Χίο. Στο σημείο έσπευσε άμεσα ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής προλαβαίνοντας το αρχικό μέτωπο πριν αυτό επεκταθεί και λάβει διαστάσεις. Πρόκειται για την 4η φωτιά που εκδηλώθηκε μέσα σε μία ημέρα στην ευρύτερη περιοχή 

  

Επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης σε μισή ώρα από τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων, στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη.  

 

Ανώτερη αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης υπέβαλε την παραίτησή της σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ στο άνευ προηγουμένου κίνημα εναντίον του ρατσισμού, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ. 

Η Μέρι Ελίζαμπεθ Τέιλορ ήταν η πρώτη μαύρη γυναίκα που είχε αναλάβει τη θέση της βοηθού υφυπουργού στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.  

 

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο κατήγγειλε τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, για ψέματα, χαρακτηρίζοντάς τον προδότη, για το βιβλίο του που προκαλεί σάλο και αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες.  

«Βλάπτει την Αμερική παραβιάζοντας την ιερή εμπιστοσύνη του λαού της», ανέφερε σε γραπτή τοποθέτησή του. 

 

Εκκενώνονται περιοχές εξαιτίας τριών μεγάλων πυρκαγιών στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται αντιμέτωπες με τους ισχυρούς ανέμους, τη χαμηλή υγρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες στον Εθνικό Δρυμό του Τόντο. 

  

ΚΑΙΡΟΣ 

Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα έως 33 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. 

 

 

 

  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα