back to top
23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο εγείρει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας η Αθήνα. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει το θέμα στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.

Το μήνυμα πως «ξαναπιάσαμε το νήμα της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία των οικονομικών ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου», έστειλε ο υπ Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Κάιρο και τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και τον ομόλογό του υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι..

Νέα δεδομένα στη σύρραξη της Λιβύης και στην εμπλοκή της Τουρκίας στην περιοχή, προκαλεί δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τουρκία και ΗΠΑ θα συνεργαστούν σύντομα για το ζήτημα της Λιβύης, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημειώνοντας ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έθεσε το θέμα στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ κι εκείνος εμφανίστηκε θετικός.Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε πως τα επιτελεία των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας της Τουρκίας θα συνεργαστούν σύντομα με τους Αμερικανούς ομολόγους τους για τη Λιβύη.

Στην ανάγκη για μία πολιτική διαδικασία υπό τα Ηνωμένα Έθνη που θα περιλαμβάνει όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές ώστε να τερματιστεί η εμφύλια σύρραξη στη Λιβύη συμφώνησαν οι Μπόρις Τζόνσον και Εμανουέλ Μακρόν κατά τη συνάντησή τους στην Ντάουνινγκ Στριτ, σύμφωνα με το βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο.

Να σημειωθεί ότι ενώ η Γαλλία εμφανίζεται υποστηρικτική στον στρατάρχη Χαφτάρ, το Ην. Βασίλειο έχει δηλώσει στήριξη στην κυβέρνηση Αλ Σάρατζ.

Την ίδια ώρα, το ΝΑΤΟ αρχίζει έρευνα μετά από τις καταγγελίες για επιθετικό ελιγμό τουρκικής φρεγάτας στη Μεσόγειο κατά γαλλικού πλοίου.

Σε απόλυτη απομόνωση για7 ημέρες έχει τεθεί ο δήμος Εχίνου μετά τον 5ο θάνατο σε λίγα 24ωρα και την αύξηση νέων κρουσμάτων κορονοϊού. Συνολικά 189 ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα, με τα κρούσματα συνολικά να ανέρχονται σε 3.227

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι όπως τα καταφέραμε στην πρώτη φάση της πανδημίας, θα τα καταφέρουμε ξανά. Με σχέδιο, αλληλεγγύη, ατομική υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία», είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο WebTalk του παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου.

Το θέμα του «ψευτογιατρού» που έκανε αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος συζητήθηκε στη συνεδρίαση του ΙΣΑ μέσω τηλεδιάσκεψης.Ζητήθηκε ενημέρωση από τις υπηρεσίες του σχετικά με τους ενδελεχείς ελέγχους που πραγματοποιούν για τον έλεγχο της γνησιότητας των πτυχίων των μελών του.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ζήτησε να ενταθούν οι έλεγχοι και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα από 20 – 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα