back to top
15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έρευνα της ΓΣΕΕ: Περίπου 6 στους 10 εργαζόμενους δεν αναμένουν κάποια θετική εξέλιξη στο μισθό τους

Διαβάστε επίσης

Αλλοίωση των εργασιακών σχέσεων και ανασφάλεια των εργαζομένων, καταγράφει έρευνα της εταιρείας ALCO για λογαριασμό της ΓΣΕΕ, υπό την βαριά σκιά της υγειονομικής κρίσης.
Περίπου τέσσερις στους δέκα εργαζόμενους δηλώνουν ανασφαλείς για την θέση εργασίας τους, ενώ περισσότεροι από τρεις στους δέκα δηλώνουν ότι έχει μεταβληθεί η σχέση εργασίας τους μετά την πανδημία.

Συγκεκριμένα, στα βασικά ευρήματα συμπεριλαμβάνονται τα εξής:

  • Περίπου 4 στους 10 εργαζόμενους (39%) δηλώνει ότι δεν νιώθει ασφάλεια διατήρησης της θέσης εργασίας του το επόμενο εξάμηνο, ενώ  ο δείκτης ασφάλειας της απασχόλησης από τον Μάρτιο του έχει επιδεινωθεί κατά 17 μονάδες, γεγονός που αναδεικνύει περαιτέρω την μεγάλη ανασφάλεια και αβεβαιότητα που επικρατεί στην αγορά εργασίας.
  • Περίπου 6 στους 10 εργαζόμενους(59%) δεν αναμένουν κάποια θετική εξέλιξη στο μισθό τους επιβεβαιώνοντας την έλλειψη αισιοδοξίας τους για την εξέλιξη των αμοιβών τους. Ο δείκτης εξέλιξης των αμοιβών έχει επιδεινωθεί κατά 12 μονάδες από τον Μάρτιο.
  • Το 19% των εργαζομένων, δήλωσε ότι μετά την πανδημία συνεχίζει να εργάζεται με τηλεργασία και το 14% με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση.
  •  Κατά το διάστημα της τηλεργασίας, το 35% των απασχολουμένων που εργαζόταν με αυτή την μορφή δήλωσε ότι εργαζόταν περισσότερο χρόνο σε σχέση με το ωράριό του.
  • Το 18% των εργαζομένων δήλωσε ότι κατά το διάστημα που η σύμβασή του ήταν σε αναστολή ο εργοδότης του ζητούσε να εργαστεί.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα