back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Πορεία υγειονομικών στο Υπουργείο Υγείας

Διαβάστε επίσης

Εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας ξεκινώντας από την πλατεία Μαβίλης και καταλήγοντας στο Υπουργείο Υγείας έπειτα από κάλεσμά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου η ΟΕΝΓΕ κήρυξε για σήμερα 24ωρη πανυγειονομική απεργία και η ΑΔΕΔΥ τρίωρη στάση εργασίας για το λεκανοπέδιο, από τις 8 έως τις 11 το πρωί, ώστε να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που επιθυμούσαν να δώσουν το παρών στην κινητοποίηση.

Στη διάρκεια της πορείας, οι διαδηλωτές έκαναν μια… στάση στη Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Ηρώδου Αττικού, μπροστά από τις κλούβες της αστυνομίας, όπου η θεατρική ομάδα του ΑΧΕΠΑ έδωσε μια μικρή παράσταση διαμαρτυρίας σατιρίζοντας τη στάση της κυβέρνησης στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Από τα κύρια αιτήματα της διαμαρτυρίας ήταν να μην γίνουν απολύσεις επικουρικού προσωπικού και συμβασιούχων αλλά να μονιμοποιηθούν όλοι . Να γίνουν μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, να χρηματοδοτηθεί το εθνικό σύστημα υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Συνάντηση εκπροσώπων με τον Βασίλη Κοντοζαμάνη

Οι διαδηλωτές μόλις έφτασαν στο Υπουργείο Υγείας, ζήτησαν συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και έπειτα από διαπραγματεύσεις συμφωνήθηκε να μπει στο Υπουργείο αντιπροσωπεία 15 ατόμων. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, εξερχόμενος από τη συνάντηση είπε προς τον κόσμο που συμμετείχε στην κινητοποίηση ότι οι απαντήσεις του κ. Κοντοζαμάνη ήταν “αόριστες”, με αποτέλεσμα η συνάντηση να είναι άκαρπη. Ο κ. Γιαννάκος, πάντως, επεσήμανε πως το Υπουργείο “στριμώχτηκε” από τη μεγάλη κινητοποίηση των υγειονομικών και έδωσε το σύνθημα για νέες διαδηλώσεις προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα για την απεργιακή κινητοποίηση

Ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, έστειλε με δήλωση του μήνυμα στήριξης προς την απεργιακή κινητοποίηση των υγειονομικών:

«Στεκόμαστε στο πλάι των υγειονομικών που σήμερα απεργούν για να μη γίνει καμιά απόλυση, για να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, για προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού. Στηρίζουμε τον αγώνα τους και με την πρόταση νόμου που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ για την ένταξη του νοσοκομειακού προσωπικού στα Bαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα».

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα