back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νέες ατελείωτες ουρές στην υπηρεσία Ασύλου στην Κατεχάκη

Διαβάστε επίσης

Νέες ατελείωτες ουρές από πρόσφυγες και μετανάστες σχηματίστηκαν και το πρωί της Παρασκευής στην υπηρεσία Ασύλου και Μετανάστευσης επί της λεωφόρου Κατεχάκη.

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, παρά τις διευκρινήσεις του αρμόδιου υπουργού, Νότη Μηταράκη, ότι οι περισσότερες υπηρεσίες έχουν ψηφιοποιηθεί, δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες συγκεντρώθηκαν ξανά έξω από την υπηρεσία προκειμένου να τακτοποίησουν τα έγγραφά τους εν μέσω της πανδημίας. Πολλοί από το συγκεντρωμένο πλήθος δεν μιλούν ελληνικά, με την κατάσταση να γίνεται πιο δύσκολη για τις Αρχές που προσπαθούν να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Αρκετά άτομα φορούν μάσκα, ωστόσο οι αποστάσεις ασφαλείας που έχουν επισημάνει οι ειδικοί ότι αποτελούν «όπλο» απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού δεν τηρούνται σε καμία περίπτωση.

Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρη η εικόνα με τις ουρές στην Υπηρεσία Ασύλου. Είναι μια διαρκής κατάσταση κι έχει να κάνει με πάγιες ελλείψεις της υπηρεσίας, σε κτιριακές ελλείψεις, σε ανθρώπινο δυναμικό, σε υλικά, σε μέτρα ατομικής προστασίας, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Λαυράνο η αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου, Μαργαρώ Κατσίκη. Όπως είπε, τον τελευταίο καιρό είχε γίνει και μία δίμηνη παύση λειτουργίας της υπηρεσίας για το κοινό, οπότε πολύ κόσμος δεν εξυπηρετήθηκε.

«Χθες βγήκε ένα δελτίο τύπου, το οποίο αναφέρει ότι ανανεώνονται τα δελτία αιτούντων άσυλο από 1/6 έως και 30/9 αυτόματα έως και 1/10. Είναι κάτι, αλλά αυτό έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή του μήνα κι όχι κατόπιν εορτής» σημείωσε η κα Κατσίκη. Όσον αφορά τις ηλεκτρονικές αιτήσεις τόνισε ότι διευκολύνουν την κατάθεση αιτήσεων, ωστόσο, για να ολοκληρωθούν οι αιτήσεις απαιτείται να προσέλθουν οι αιτούντες στα γραφεία Ασύλου. «Πολλοί επίσης δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στον ηλεκτρονικό τρόπο. Άλλοι δε γνωρίζουν να διαβάζουν, δε γνωρίζουν να γράφουν, οπότε δημιουργούνται πάντοτε θέματα» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη ο κ. Μηταράκης βρέθηκε ο ίδιος στο σημείο λέγοντας ότι «8 στους 10 δεν χρειάζεται να στέκονται στη ουρά». «Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες έχουν αυτή την προσωπική ανασφάλεια και θέλουν αν έρθουν οι ίδιοι εδώ, για να τους δώσουμε μια πληροφορία η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στο διαδίκτυο», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

Χθες, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφερόμενος στις εικόνες συνωστισμού τόνισε πως «είναι επικίνδυνο». «Κάθε μέρα που αυτό επαναλαμβάνεται είναι χειρότερο γιατί σημαίνει ότι δεν έχουν ληφθεί μέτρα. Πρέπει να διορθωθεί. Είναι επικίνδυνο, έχουν πολύ στενή επαφή, δεν υπάρχει κάποιος να τους μοιράσει μάσκες».

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα