back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα, Στέλλα Νάνου είναι η καλεσμένη στον ΑΘΗΝΑ 9,84

Διαβάστε επίσης

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες, Στέλλα Νάνου είναι η καλεσμένη στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και την εκπομπή του Αντώνη Καραγιαννάκη «Της Αθήνας οι Κοινότητες και οι Γειτονιές».

Η κ. Νάνου μας μιλάει για το έργο της Ύπατης Αρμοστείας στην χώρα μας από το 1952, τονίζοντας ότι οι ροές των προσφύγων είχαν αυξηθεί δραματικά το 2015 με αρχές του 2016, καθώς 10.000 και πλέον πρόσφυγες έφταναν κάποιες ημέρες στη χώρα μας.
Συνολικά εκείνη την περίοδο ο αριθμός των προσφύγων είχε ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, για να συνεχίσουν τον δρόμο τους προς την Ευρώπη μέσω… Βαλκανίων, αφού τα σύνορα ήταν ακόμα ανοιχτά.

Αυτή την περίοδο οι ροές των μεταναστών έχουν περιοριστεί αρκετά, τονίζει η κ. Νάννου, ίσως λόγω του Covid-19. Σήμερα στην χώρα μας οι πρόσφυγες αριθμούν περίπου τους 120.000, οι οποίοι βρίσκονται είτε στα Κέντρα Υποδοχής Ταυτοποίησης στα πέντε νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω, είτε σε 30 δομές φιλοξενείας, είτε σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Η Ύπατη Αρμοστεία βρίσκεται συνεργάζεται με την κυβέρνηση και με τα αρμόδια υπουργεία για την καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα του προσφυγικού που απασχολεί την χώρα μας.

Τέλος η κυρία Νάνου μας ξεναγεί στην αγαπημένη της γειτονιά της Αθήνας, το Χαλάνδρι.
Κυριακή πρωί στις 7:00 στον ΑΘΗΝΑ 9,84

Συντονιστείτε!!
Ευχαριστώ πολύ!
Αντώνης Καραγιαννάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα