back to top
21.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

21.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Είκοσι νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ.

Την ίδια ώρα το σχέδιο υγειονομικής κάλυψης της χώρας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παρουσίασαν οι υπουργοί Τουρισμού και Υγείας. Μεταξύ άλλων θα διενεργούνται “δειγματοληπτικά τεστ στα αεροδρόμια, θα επιβάλλεται περιορισμός σε ξενοδοχείο μέχρι να πάρει τα αποτελέσματα ο ταξιδιώτης και θα ισχύουν 14 μέρες καραντίνας αν βρεθεί θετικός”.

Επίσης έχουν δεσμευτεί 446 απλές κλίνες Covid-19 και 18 κλίνες ΜΕΘ, ενώ έχουν προσληφθεί 687 υγειονομικοί. Εαν υπάρξει ανάγκη θα συμβάλλουν και συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ για κατ’ οίκον επισκέψεις, ενώ θα ενεργοποιηθούν και συμβάσεις με έως 600 ακόμη γιατρούς, εάν παραστεί ανάγκη.

Εντωμεταξύ τουριστικά καταλύματα, κύρια και βοηθητικά, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως χώροι «καραντίνας» ενδιαφέρεται να ενοικιάσει το Υπουργείο Τουρισμού για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων κορονοϊού. Η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος αναρτήθηκε στην σελίδα του υπουργείου.

Από τη Δευτέρα επιτρέπονται οι πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία. Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία ανοίγουν μόνο για ταξιδιώτες με συγκεκριμένους σκοπούς, ενώ διατηρείται η απαγόρευση για τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία. Από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, επιτρέπονται όλες οι πτήσεις, πλην Ιταλίας, Ισπανίας, Ολλανδίας, Βρετανίας, Τουρκίας, Αλβανίας, Βόρειας Μακεδονίας.

“Δεν θα γίνουν εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας”, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στις σχετικές αναφορές του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά την Ώρα του Πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τέσσερις νέες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της οικονομίας. Μεταξύ άλλων αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων για τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ, ενώ όσοι αποπληρώσουν εφάπαξ τις φετινές υποχρεώσεις τους, θα έχουν άμεση έκπτωση φόρου 2%. Περισσότερα και αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα μας. www.athina984.gr

Πολιτικό απατεώνα χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με γραπτή ανακοινωσή του, τον Πρωθυπουργό. Τον κατηγορεί πως οδηγεί τη χώρα σε νέες δεσμεύσεις, τις οποίες θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν οι πιο αδύναμοι και η μεσαία τάξη. «Στον ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήταν επαρκής στη Βουλή, γι’ αυτό αποφάσισαν ότι πρέπει οι απαντήσεις του να συμπληρωθούν από γραπτή ανακοίνωση», απάντησε η ΝΔ.

Την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Ιουνίου καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 526.000 εργαζόμενους-δικαιούχους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ήταν σε αναστολή τον Μάιο.

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Ακρωτήρι «Αράπης», στο Άγιο Όρος. Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στη Μεσσηνία και τη Λακωνία

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι δυτικοί βορειο-δυτικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα