back to top
23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα για την οικονομία αυτή την ώρα στη Βουλή, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για το Ταμείο Ανάκαμψης και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών που προκάλεσε η πανδημία. Η Στέλλα Παπαμιχαήλ θα μας πει περισσότερα…..

Την ανάγκη για πιστή εφαρμογή των μέτρων επισήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, στην έκτακτη σύσκεψη στην Ξάνθη για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοιού που οδήγησαν σε μερικό lockdown στην περιοχή.

“Πρέπει να πειστούν ιδιαίτερα οι νέοι, που αμφισβητούν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια ως τώρα και δεν πρέπει να πάει χαμένη” είπε μεταξύ άλλων ο καθηγητής.

Αφού εφαρμοστούν αυστηρά τα μέτρα για 7 ημέρες θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη διαδικασία των ελέγχων για εφαρμογή των έκτακτων μέτρων θα συμμετάσχει και ο στρατός.

Σήμερα καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού στους τουλάχιστον 500.000 εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή τον Μάιο ή οι επιχειρήσεις στις οποίες απασχολούνται παρέμειναν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής λειτουργίας με κρατική εντολή.

Το ύψος του επιδόματος κυμαίνεται ανάλογα με τις ημέρες μη απασχόλησης κάθε εργαζόμενου με ανώτατο ποσό τα 534 ευρώ για όσους δεν εργάστηκαν ολόκληρο τον Μάϊο.

Στη δεύτερη φάση του περνά ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας που ξεκίνησε να εφαρμόζεται πιλοτικά από χθες στις οδούς Ηρώδου Αττκού και Βασ. Ολγας.

Η συνέχεια των παρεμβάσεων θα γίνει στην Πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου από το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου.

Κορυφώνεται η αγωνία στη Θεσσαλονίκη, όπου οι αρχές συνεχίζουν τις εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό της 10χρονης Μαρκέλλας, που εξαφανίστηκε χθες το μεσημέρι στην Τούμπα, μετά το σχολείο.

British Airways, easyJet και Ryanair ανακοίνωσαν ότι προσέφυγαν στα δικαστήρια εναντίον της βρετανικής κυβέρνησης ζητώντας να ακυρωθεί η καραντίνα που επέβαλλε ο Μπόρις Τζόνσον στους ταξιδιώτες που φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια – άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ – μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμοί Κελσίου. 28 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα