back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: Οδηγός έριξε αυτοκίνητο σε πλήθος διαδηλωτών και πυροβόλησε έναν εξ αυτών στο Σιάτλ

Διαβάστε επίσης

Οδηγός έριξε αυτοκίνητο σε πλήθος διαδηλωτών στο Σιάτλ των ΗΠΑ που είχαν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν τη μνήμη του Τζόρτζ Φλόιντ και πυροβόλησε έναν εξ αυτών.

O οδηγός του οχήματος οδήγησε το μαύρο σεντάν σε περιοχή του Σιάτλ που ήταν θέρετρο ταραχών τα τελευταία βράδια, κραδαίνοντας ένα όπλο με γεμιστήρα κι άνοιξε πυρ προς το πλήθος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα άτομο, προτού ο ίδιος συλληφθεί από την αστυνομία καθώς συνεχίζονται για 13η μέρα οι διαδηλώσεις για την δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού.

Η αστυνομία του Σιάτλ ανακοίνωσε πως πυροσβέστες μετέφεραν στο νοσοκομείο τον άνδρα που πυροβολήθηκε και πως η κατάστασή του είναι σταθερή. Κανένας άλλος δεν τραυματίσθηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο ύποπτος φαίνεται στο βίντεο να βγαίνει από το αυτοκίνητό του καθώς διαδηλωτές αρχίζουν να το περικυκλώνουν. Κρατάει κάτι που μοιάζει με όπλο, περνάει τρέχοντας μέσα από το πλήθος και παραδίδεται στην αστυνομία.

Το επεισόδιο έρχεται σε αντίθεση με τις κυρίως ειρηνικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το σαββατοκύριακο για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, τον περασμένο μήνα, στα χέρια αστυνομικών της Μινεάπολις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα