back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07.00

Διαβάστε επίσης

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και υπόγεια, πτώσεις δέντρων και κλαδιών σε διάφορες περιοχές της πόλης, ήταν το αποτέλεσμα της χθεσινής καταρρακτώδους βροχής, στη Θεσσαλονίκη. Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε πενήντα κλήσεις και επενέβη τουλάχιστον σε δέκα περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια, κυρίως στο κέντρο της πόλης, στην Πολίχνη, τις Συκιές, την Καλαμαριά και τον Εύοσμο. 

Καλύτερη η εικόνα από την πυρκαγιά στα Ψαρά όπου όλη τη νύχτα  πυροσβέστες και εθελοντές έδωσαν μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο. Η φωτιά έχει πλέον οριοθετηθεί. 

Στους 181 ανέρχονται οι θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς χθες κατέληξε ένας 72χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο ΣΩΤΗΡΙΑ.  

Ακόμη 749 άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας του κορονοϊού τις προηγούμενες 24 ώρες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο συνολικός απολογισμός των θανάτων πλησιάζει τις 110 χιλιάδες. Στη Βραζιλία 904 οι θάνατοι με το σύνολο να φθάνει τις 36 χιλιάδες. Το Μεξικό κατέγραψε 341 επιπλέον θανάτους και σχεδόν 3.600 νέα κρούσματα. 

Ογκώδεις διαδηλώσεις και χθες σε πολλές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στον απόηχο της δολοφονίας του αφροαμερικανού Τζορτζ ΦλόιντΧιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και στην Ουάσιγκτονκοντά στον Λευκό Οίκο για να διαμαρτυρηθούν κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, ενώ κινητοποιήσεις υπήρξαν ακόμα στη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και τη ΜινεάποληΔιαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, όπου δεν έλειψαν και τα επεισόδια. Στο Λονδίνο, διαδηλωτές συγκρούστηκαν με έφιππους αστυνομικούςενώ στο Αμβούργο από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. 

Εν τω μεταξύ, κατηγορίες για βιαιοπραγία σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκαν στους δύο αστυνομικούς από το Μπάφαλο, οι οποίοι διακρίνονται σε βίντεο να σπρώχνουν και να ρίχνουν στο έδαφος έναν ηλικιωμένο διαδηλωτή, κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικής πορείας. Με άρθρο του στους Los Angeles Times ο πρώην αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Τζο Μπάιντεν, δεσμεύεται ότι αν εκλεγεί θα καταπολεμήσει τον ρατσισμό και να αγωνιστεί για μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία, ιδρύοντας εντός 100 ημερών, μία εθνική επιτροπή εποπτείας της.  

Στην αθλητική επικαιρότητα…    

Και τα σημερινά παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής των Play Off: στις 7 και μισή ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και στις 9 και μισή ΑΕΚ – Παναθηναϊκός. Για τα Play Out, στις 7 και τέταρτο: Λάρισα – Αστέρας Τρίπολης. 

Χθες: Πανιώνιος – Βόλος για τα Play Out 1 – 0  και Άρης – ΟΦΗ για τα Play Off 3 – 1. 

Και ο καιρός…   

Γενικά αίθριος στην Αττική. Παροδικές νεφώσεις από το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών βροχώνΘερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα