back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Μάικλ Τζόρνταν και “Jordan Brand” δωρίζουν 100 εκατ. δολ. για τη φυλετική ισότητα

Διαβάστε επίσης

Ο Μάικλ Τζόρνταν και το “Jordan Brand”, που ανήκει στη Nike, δεσμεύθηκαν να δωρίσουν 100 εκατ. δολ. κατά την επόμενη δεκαετία σε οργανισμούς που είναι αφιερωμένοι στην προώθηση της φυλετικής ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της πρόσβασης στην εκπαίδευση.

Η εν λόγω κίνηση αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομική εταιρική δωρεά που έχει γίνει για τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Σημαντικά γεγονότα

-“Το Jordan Brand είμαστε εμείς, η κοινότητα των Αφροαμερικανών”, ξεκινά η ανακοίνωση. “Μέχρι να εξαλειφθεί πλήρως ο ριζωμένος ρατσισμός που επιτρέπει στα θεσμικά όργανα της χώρας μας να αποτυγχάνουν, θα παραμείνουμε δεσμευμένοι στην προστασία και τη βελτίωση της ζωής των Αφροαμερικανών”.

-Και πολλοί άλλοι επώνυμοι, όπως και εταιρείες, έχουν δωρίσει χρηματικά ποσά για την καταπολέμηση της φυλετικής ανισότητας, αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν με τη δωρεά των Nike και Jordan. Η Amazon, η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία, δώρισε 10 εκατ. δολ., όπως και το Facebook.

-Ο Μάικλ Τζόρνταν και το “Jordan Brand” θα δωρίσουν από 50 εκατ. δολ., σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του αθλητικού ρεπορτάζ, Matthew Kish.

-“Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη για να αλλάξουμε τη ζωή των Αφροαμερικανών”, σημείωσε στην ανακοίνωση ο πρόεδρος του “Jordan Brand”, Craig Williams.

-Η Nike ξεκίνησε να πουλάει τα αθλητικά παπούτσια Air Jordans το 1985 και το 1997 το τμήμα “Jordan Brand” διαχωρίστηκε ως ξεχωριστή οντότητα από τον υπόλοιπο όμιλο. Το 2019 κατέγραψε έσοδα 3,14 δισ. δολ.

Ιστορικό

Σύμφωνα με το Forbes, ο 57χρονος Μάικλ Τζόρνταν είναι ο πλουσιότερος αθλητής του κόσμου, με καθαρή περιουσία 2,1 δισ. δολ. Θεωρείται ο καλύτερος μπασκετμπολίστας του NBA, παίζοντας με τους Chicago Bulls. Ενώ έπαιζε είχε κερδίσει 90 εκατ. δολ., αλλά μετά τη συνταξιοδότησή του κατάφερε μέσω των συνεργασιών να αποκτήσει έσοδα 1,7 δισ. δολ.

Πηγή: capital.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα