back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Για ένατη μέρα, συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά της ρατσιστικής βίας στις ΗΠΑ, στον απόηχο της δολοφονίας, του αφρο αμερικανικού Τζόρτζ Φλόυντ, από λευκούς αστυνομικούς. Η πρωτεύουσα Ουάσινκτον έχει κατακλυστεί από δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, σε μια από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις από την αρχή της κρίσης.

Ίδια εικόνα, στη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι τη Μινεάπολη και άλλες μεγάλες αμερικανικές πόλεις.

Σοκάρουν οι αριθμοί για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊου στη διεθνή κοινότητα. Σύμφωνα με το Reuters, τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 400.000.

Ο πραγματικός ωστόσο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλές χώρες, όπως η Ινδία ή Βραζιλία και άλλες χώρες της λατινικής Αμερικής, δεν συμπεριλαμβάνουν στον απολογισμό τους, θανάτους εκτός των νοσοκομείων.

Στη χώρα μας, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊο.. με τσουχτερά πρόστιμα θα τιμωρούνται οι παραβάτες, σε εστίαση, χώρους ψυχαγωγίας και λιανικό εμπόριο. Τους ελέγχους διενεργούν μικτά κλιμάκια, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας.

Με μουσική και διάθεση αλκοολούχων ποτών άνοιξαν σήμερα οι οργανωμένες παραλίες. Ανοιχτοί εφεξής και οι εσωτερικοί χώροι εστίασης, με τα προβλεπόμενα ωστόσο υγειονομικά πρωτόκολλα.

Επαναλειτουργούν από την Τρίτη τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων και μόνο κατόπιν ραντεβού. Αναλυτικά το πρόγραμμα, στον ιστότοπο του σταθμού μας www. Athina984.gr.

”Οσοι μέσα από περιστατικά βίας δείχνουν να αντιλαμβάνονται ότι το κράτος δεν είναι “παρών”, κάνουν λάθος. Η ελευθερία και η δημοκρατία έχουν νόμους..’’ επεσήμανε από την Κρήτη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. «Η βεντέτα δεν είναι λεβεντιά αλλά αρρωστημένο κατάλοιπο μιας άλλης εποχής» είπε μεταξύ άλλων και διαμήνυσε ότι η ‘’νομιμότητα θα επιβληθεί και θα εφαρμοστεί για όλους’’.

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα, στα Ψαρά, στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει το λιμάνι, με το μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου κι ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί βοριάδες. Επιχειρούν 2 αεροσκάφη, καθώς και επίγεια τμήματα πυρόσβεσης, τα οποία αναμένεται να ενισχυθούν εντός των επόμενων ωρών. Σύμφωνα με τις αρχές, η φωτιά δεν εμπνέει ανησυχία.

Και ο καιρός…

Νότιοι άνεμοι και πιθανότητα τοπικών βροχών αύριο στην Αττική, κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πρωτεύουσας θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα