back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08.00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται η καθιστική διαμαρτυρία ατόμων μπροστά από τη Βουλή, σε συνέχεια της χθεσινής διαδήλωσης για το Περιβάλλον. Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Αμαλίας στο ύψος του Συντάγματος. 

Κλειστή θα παραμείνει ως τις 10 το βράδυ η παραλιακή λεωφόρος Ποσειδώνος στο ύψος του Καλαμακίουλόγω τοποθέτησης πεζογέφυρας. Στην περιοχή υπάρχει εκτροπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και αλλαγές και στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς 

Ανοίγουν από σήμερα οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασηςστο πλαίσιο της περαιτέρω άρσης των περιοριστικών μέτρων.  Η σχέση ορίζεται στο ένα άτομο ανά 2,20 τ.μΟι έλεγχοισύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, θα είναι αυστηροί. Επίσης από σήμερα επιτρέπεται στις οργανωμένες παραλίες η μουσική και η κατανάλωση αλκοόλ 

Μήνυμα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά για τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και χρήση μάσκας, όπου επιβάλλεται, ιδιαίτερα στους κλειστούς χώρουςενόψει της εξόδου για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.   

Καλύτερη η εικόνα από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στη Ζάκυνθο, κοντά στα χωριά Μαριές και Έξω Χώρα, της δημοτικής κοινότητας ΕλατίωνΗ πυροσβεστική ενισχύει τις δυνάμεις της, ενώ σε ετοιμότητα είναι οι Αρχές για την περίπτωση που χρειαστεί εκκένωση των δύο χωριών. 

Σε 13 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο της διαδήλωσης για τη δολοφονία του Τζορτζ ΦλόιντΟμάδα ατόμων επιτέθηκε με πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον αστυνομικώνοι οποίοι απάντησαν με χημικά 

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού, με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Ο εισαγγελέας του Μανχάταν Σάιρους Βανς ανακοίνωσε ότι δεν θα ασκήσει διώξεις, ενάντια σε όσους συνελήφθησαν για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην πόλη. 

Στο μεταξύ, 57 άτομα, όλα μέλη μιας αστυνομικής μονάδας στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης παραιτήθηκαν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την διαθεσιμότητα που τέθηκαν δύο συνάδερφοί τους. Οι δύο αστυνομικοί εμφανίζονται σε βίντεο να σπρώξουν έναν 75χρονο στο έδαφος, τραυματίζοντας τον.  

Στη Γερμανία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού αυξήθηκε κατά 407 άτομα το τελευταίο 24ωρο και έφθασε τα 183.687. Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 33εις και έφθασε τους 8.646, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ. 

Και ο καιρός…  

Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Αττική, με πιθανότητα  βροχών τις απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομούΘερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.   

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα