back to top
23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07.00

Διαβάστε επίσης

Κλειστή  η Λεωφόρος Αμαλίας στο ύψος του Συντάγματος, λόγω καθιστικής διαμαρτυρίας ατόμων μπροστά από τη Βουλή, σε συνέχεια της χθεσινής διαδήλωσης για το Περιβάλλον. 

Κλειστή θα παραμείνει ως τις 10 το βράδυ η παραλιακή λεωφόρος Ποσειδώνος στο ύψος του Καλαμακίου, λόγω τοποθέτησης πεζογέφυρας. Στην περιοχή υπάρχει εκτροπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και αλλαγές και στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς. 

Ανοίγουν από σήμερα οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης, στο πλαίσιο της περαιτέρω άρσης των περιοριστικών μέτρων.  Η σχέση ορίζεται στο ένα άτομο ανά 2,20 τ.μ. Οι έλεγχοι, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, θα είναι αυστηροί. Επίσης από σήμερα επιτρέπεται στις οργανωμένες παραλίες η μουσική και η κατανάλωση αλκοόλ. 

Μήνυμα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά για τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και χρήση μάσκας, όπου επιβάλλεται, ιδιαίτερα στους κλειστούς χώρους, ενόψει της εξόδου για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 

Σε 13 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο της διαδήλωσης για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Ομάδα ατόμων επιτέθηκε με πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χημικά. 

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού, με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.  Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Ρόιτερς ότι το Πεντάγωνο θα αποσύρει τους στρατιώτες που βρίσκονται σε επιφυλακή στην Ουάσιγκτον, για την αντιμετώπιση ταραχών. Νέες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος ζήτησε εκ νέου από τους κυβερνήτες των Πολιτειών να κυριαρχήσουν στους δρόμους, αλλά και το γεγονός ότι συνέδεσε τη μείωση της ανεργίας με το πρόσωπο του Φλόιντ, υποστηρίζοντας ότι είναι σπουδαίο γεγονός και για εκείνον.  

Στο μεταξύ, 57 άτομα, όλα μέλη μιας αστυνομικής μονάδας στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης παραιτήθηκαν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την διαθεσιμότητα που τέθηκαν δύο συνάδερφοί τους. Οι δύο αστυνομικοί εμφανίζονται σε βίντεο να σπρώχνουν έναν 75χρονο στο έδαφος, τραυματίζοντας τον. 

Η πανδημία του κορονοϊού στοίχισε τη ζωή σε ακόμη 922 ανθρώπους τις προηγούμενες 24 ώρες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με τα τελευταία στοιχεία, ο συνολικός απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε περισσότερους από 109.000. 

Στη Βραζιλία, το τελευταίο 24χωρο καταγράφηκαν 1.005 νέοι θάνατοι και 30.830 κρούσματα. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος Μπολσονάρου απειλεί να αποσύρει την Βραζιλία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. –  Στο Μεξικό, 625 νέοι θάνατοι και 4.346 κρούσματα μόλυνσης.  

Και ο καιρός… 

Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Αττική, με πιθανότητα  βροχών τις απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα