back to top
18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζει την προκλητική στάση του ο Τούρκος πρόεδρος. Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή για αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί.

Ο Ερντογάν μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, πρότεινε τον χαρακτηρισμό της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, διατηρώντας ωστόσο και την ιδιότητα του Μουσείου. Η Αγία Σοφία ως τζαμί μπορεί να συνεχίσει να δέχεται τουρίστες. Όπως συμβαίνει και με το Μπλε Τζαμί. Για αυτό θα αποφασίσει αποκλειστικά και μόνο το έθνος μας, είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Ερντογάν ζήτησε από τα στελέχη του να κάνουν τη σχετική προεργασία, καλώντας τα να αντιμετωπίσουν το θέμα με ιδιαίτερη ευαισθησία και να μην βιαστούν.

Νωρίτερα με ανακοίνωσή του το Στειτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήριζε αντιπαραγωγικές και προκλητικές, με αφορμή το μνημόνιο Τουρκίας -Λιβύης και τις δηλώσεις της γείτονος περί ερευνών και γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο.

Πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση ότι η συνεργασία σε διεθνές επίπεδο είναι ο μοναδικός τρόπος που διαθέτει η ανθρωπότητα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών ζητημάτων και την αποφυγή της οικολογικής καταστροφής αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά της για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η ΠτΔ Αικατερίνη Σακκελαροπουλου.

Αυτή την τόσο σπουδαία μέρα, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνει και επίσημα μια εμβληματική πρωτοβουλία για το μέλλον. Μια πολιτική η οποία απαντά και στη μιζέρια του χθες, αλλά και στη δικαιολογημένη ανησυχία του σήμερα.

Αποτελεί έναν από τους κεντρικούς πυλώνες της περιβαλλοντικής μας πολιτικής για την εγκατάλειψη των ρυπογόνων καυσίμων». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση του προγράμματος για την ηλεκτροκίνηση σε ειδική εκδήλωση στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

Στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης θα υπογραφεί και η Πράσινη Συμφωνία για την Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης μεταξύ υπουργείων και φορέων που έχει στόχο μέχρι το 2030 ένα από τα τρία οχήματα να είναι ηλεκτρικά.

Το νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση παρουσιάζεται σήμερα από την πολιτική ηγεσία του υπ. Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα Γιώργου Ζαββού. Σύμφωνα με αυτό δίνεται η δυνατότητα σε χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις να λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, μέσω μικροπιστώσεων ή δανείων έως 25.000 ευρώ, εκτός τραπεζικού συστήματος και χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Συγκίνηση στην επιμνημόσυνη τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Μιννεάπολη για τον αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ, που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς στις 25 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο αιδεσιμώτατος και Ιδρυτής του εθνικού Δικτύου Δράσης Αλ Σάρπτον ανακοίνωσε ότι διοργανώνει τον Αύγουστο πορεία στην Ουάσινγκτον, με αφορμή την 57η επέτειο της ιστορικής διαδήλωσης για τα πολιτικά δικαιώματα, ως μια μορφή διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Τελετή μνήμης για τον 46χρονο αφροαμερικανό θα πραγματοποιηθεί και αύριο στη Βόρεια Καρολίνα.

Τη Δευτέρα αναμένεται η ακρόαση του Ντέρεκ Σόβιν, ο ο ποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού και αντιμετωπίζει πλέον ποινή κάθειρξης ως και 40 ετών.

Την ίδια ώρα απολύτως δικαιολογημένες θεωρεί ο κόσμος τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο για τον θάνατο του Τζώρτζ Φλόυντ στις ΗΠΑ. Το ρεπορταζ ετοίμασε ο Κώστας Κορέλλης…

Δεκαπέντε νέα κρούσματα του κορoνοϊού το τελευταίο 48ωρο στη χώρα μας, ενώ συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 180 άνθρωποι.

Νεφώσεις το απόγευμα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 27 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα